منابع محلی در ولایت بامیان میگویند که یک مکتب متوسطه در روستای دو آب چپدرهی فولادی، از مربوطات مرکز این ولایت با حمایت مالی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان ساخته میشود.
رخشانه: انجنیر صالحی، انجنیر موظف پروژهی این مکتب امروز(یکشنبه، ۳۱ ثور) به رسانهی رخشانه میگوید، این مکتب با مساحت یک هزار و ۵۶۰ متر مربع زمین ساخته میشود که زمین آن از سوی مردم منطقه اهدا شده است.
او اضافه میکند که این مکتب با هزینهی ۲۱ میلیون افغانی ساخته میشود که بودجهی ساخت آن را کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان(UNHCR) پرداخت نموده و تطبیق این پروژه را نیز موسسهی«ویستا» به عهده دارد.
به گفتهی صالحی، این مکتب در دو منزل به صورت پخته و اساسی ساخته خواهد شد و هر منزل آن شش صنف درسی خواهد داشت که ۱۰ صنف آن برای شاگردان در نظر گرفته شده و ۲ صنف دیگر نیز برای کتابخانه و لابراتوار این مکتب اختصاص داده شده است.
صالحی میگوید که در طرح ساخت این مکتب چاه آب عمیق، میدان بازی اطفال، سولر سیستم برای تامین برق مکتب، ۵ باب تشناب، دیوار احاطه و آهنپوش به صورت استاندارد در نظر گرفته شده است.
در محفل افتتاح این پروژه عبدالله سرحدی، والی طالبان برای ولایت بامیان و ناظر جعفری، رییس معارف طالبان در این ولایت نیز حضور داشتند.
سیدنصرالله واعظی، رییس شورای علمای شیعه مرکز بامیان که در مراسم افتتاح این مکتب گفت که امیدوار است تا تکمیل شدن ساخت تعمیر این مکتب، زمینهی درس و تعلیم برای دختران بالاتر از صنف ششم مکاتب و دانشجویان دانشگاهها نیز فراهم گردد.
در همین حال نوید ۱۱ ساله، یکی از شاگردان این مکتب که از آغاز کار ساخت مکتب خیلی خوشحال به نظر میرسید نیز گفت: «ما خیلی خوشحال هستیم که مکتب ما ساخته میشود، چرا که راه ما هم نزدیک شده و کل چیز نو میشود.»
نوید میگوید که از این به بعد مجبور نیست کوتل مسیر مکتب را دور بزند تا به مکتب برسد.
آمنه صالحی ۱۳ ساله که متعلم صنف ششم این مکتب است، میگوید: «خیلی خوشحالم که مکتب ما از این به بعد نزدیک میشود، صنفهای ما خوب و معیاری جور میشود. قبلا صنف ما فرسوده و کهنه بود. چوکی نداشتیم، جای ما تنگ بود. حالا که گرمی شده، صنفهای ما خیلی حبس میشود.»
آمنه از طالبان میخواهد تا دروازههای مکاتب بالاتر از صنف ششم را بهروی خواهران بزرگترش نیز باز کنند: «خواست ما اولاً این است که از رهبر امارت اسلامی(رژیم طالبان) میخواهیم که مکتبهای تمام دختران را باز کنند تا خواهران ما همه بتوانند درس بخوانند.»
در همین حال، محمد ذکی نصرالله ۶۲ ساله و یکی از اهدا کنندگان زمین این مکتب نیز میگوید، به دلیل اینکه مکتب این منطقه خیلی دور بوده و آب نداشته و در ساحهی کوهستانی واقع شده بود، او به همکاری سایر دوستانش یک و نیم کیلومتر مربع زمین زراعتی خود را برای ساخت این مکتب اهدا کردهاند.
محمد ذکی آرزو میکند تا روزی شاهد آن باشد که فرزندان این منطقه به مدارج بالا و موفقیتهای چشمگیر رسیده و داکتر، انجینیر، پیلوت و استاد شوند.
محمد ذکی نیز از طالبان میخواهد که زمینهی تحصیل و آموزش دختران را فراهم نمایند و آنان را بیشتر از این از درس و تعلیم محروم نسازند.
همچنین محمدنعیم حیدری ۶۰ ساله و یکی دیگر از اهدا کنندگان زمین این مکتب، میگوید که سالهای سال است که مردم این منطقه در محرومیت زندگی میکنند.
محمدنعیم میگوید، وقتی مهندسان موسسهی ویستا منطقه را برای ساخت مکتب سروی کردند، ساحهای که قبلاً مکتب در آن واقع بود را نپذیرفتند؛ زیرا آن ساحه کوهستانی و ناهموار بود و از مردم منطقه خواستند که زمین اهدا کنند، به همین اساس او و ۴ تن دیگر حاضر شدند تا زمین زراعتی شان را به این مکتب اختصاص دهند.
محمدنعیم نیز امیدوار است که مکاتب و دانشگاهها به روی دختران به زودی باز شود.
این مکتب متوسطهی مختلط درحالی تاسیس میشود که دختران دانشآموز بالاتر از صنف ششم از آموزش و رفتن به مکتب محروم اند.