رخشانه: ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان در واکنش به ناپدید شدن دو فعال حقوق زن در کابل گفته که این گروه حق دارد تا مخالفان خود از جمله زنانی که همواره «بدون مجوز» تظاهرات میکنند را بازداشت و زندانی کند.
مجاهد در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه افزوده است: «دولت [طالبان] حق دارد مخالفان یا کسانی که قانون را نقض میکنند، بازداشت و زندانی کند. هیچ کسی نباید مزاحمت خلق کند، زیرا این امر نظم عمومی را برهم میزند.»
مجاهد در این مصاحبه، بازداشت تمنا زریاب پریانی و پروانه ابراهیم خیل، دو فعال حقوق زن در کابل را رد کرده است.
این دو فعال حقوق زن از چهارشنبه هفته گذشته به این طرف ناپدید هستند و در سرنوشت نامعلومی به سر میبرند.
این فعالان حقوق زن، روز یکشنبه هفته گذشته در تظاهراتی که در کابل علیه کشتار زنان و حجاب اجباری برگزار شده بود، اشتراک کرده بودند. معترضین در این تظاهرات طی حرکت نمادینی، یک چادری سفید آغشته با رنگ سرخ را به رسم اعتراض به حجاب اجباری زیر پا کردند.
یک عضو خانوادهی تمنا زریاب در مصاحبه با رسانهی رخشانه تایید کرده است که طالبان او و سه خواهرش را شبهنگام از خانه برده است.
نزدیکان پروانه ابراهیمخیل نیز به رسانهی رخشانه تایید کردهاند که او و همسرخواهرش چهارشنبه هفته گذشته، زمانی که به دیدن یک مقام پیشین حکومتی میرفتند، از سوی طالبان بازداشت شدند.
پیشتر آسوشیتیدپرس نیز از قول شاهد عینی گزارش داده بود که ۱۰ فرد مسلح که خود را نیروی استخبارات طالبان معرفی کرده بودند، حوالی ساعت ۸ شب چهارشنبه با شکستان دروازهی آپارتمان تمنا زریاب، او و ۳ خواهرش را بردند.
در همین زمان، ویدیویی از تمنا زریاب به نشر رسید که از هجوم طالبان به آپارتمانش خبر داده بود.
تلویزیون ملی که زیر نظر طالبان فعالیت میکند، روز جمعهی هفته گذشته، گزارش داده بود که وزارت داخلهی این گروه، بازداشت این دو فعال حقوق زن را رد کرده است.
پیش از این ادارهی استخبارات طالبان در واکنش ضمنی به تظاهرات زنان و نشر ویدیوی تمنا زریاب، گفته بود که شماری از چهرهها به دنبال پروندهسازی برای خود برای رفتن به خارج است و تاکید کرده بود که توهین به مقدسات و شعائر، برای طالبان پذیرفتنی نیست.
جنرال مبین خان، سخنگوی قوماندانی امنیه طالبان در کابل در یک گفتوگوی توییتری در این مورد گفته بود: «کسانی که به حجاب اسلامی توهین کردند، ما هرگز او را رها نمیکنیم. خلاص.»
اخیرا یوناما نیز در پیوند به ناپدید شدن این دو فعال حقوق زن واکنش نشان داده و از طالبان خواستار معلومات در مورد محل نگهدای آنها شده است.
طالبان با قدرتیابی دوبارهی خود در اواخر ماه اسد، برخورد جدی با فعالان اجتماعی از جمله خبرنگاران، فعالان مدنی و خصوصا زنان داشته است.