جنبش شنبههای ارغوانی از سازمان ملل متحد و جامعهی جهانی میخواهد که سیاستهای خود در قبال طالبان را بازبینی کنند و به تعامل با این گروه پایان دهند.
رخشانه: جنبش شنبههای ارغوانی امروز (چهارشنبه، ۱۲ جدی) در اعلامیهای به مناسبت سال نو میلادی گفته است که طالبان نه تنها به نقض گستردهی حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان و اقلیتهای مذهبی در سال گذشته ادامه داده، بلکه همچنان از گروههای تروریستی دیگر حمایت کردهاند.
این جنبش افزوده که این اقدامات تهدید جدی برای صلح و امنیت بینالمللی محسوب میشود و به روندهای دموکراتیک آسیب میزند.
به گفتهی این جنبش، با وجود گزارشهای متعدد نهادهای بینالمللی، به ویژه شورای امنیت سازمان ملل متحد، که افغانستان تحت حکومت طالبان را تهدیدی جدی برای صلح جهانی میدانند، جامعهی جهانی و سازمان ملل همچنان به سیاست تعامل و فرصتدهی به این گروه ادامه دادهاند.
در اعلامیه آمده است که این رویکرد نه تنها نقض تحریمهای بینالمللی علیه طالبان را در پی داشته بلکه موجب تضعیف اعتبار این ابزار دیپلماتیک شده است و پیام خطرناکی که به طالبان و دیگر گروههای افراطی ارسال میشود، این است که میتوانند بدون تحمل هزینههای جدی، به نقض قوانین بینالمللی و فرآیندهای دموکراتیک ادامه دهند و قدرت را بهصورت غیرقانونی تصاحب کنند.
جنبش بر این باور است که نقض تحریمها علیه طالبان و حذف این گروه از فهرست گروههای تروریستی توسط برخی کشورها، به تضعیف هماهنگی جهانی در مبارزه با منابع مالی و ساختارهای حمایتی گروههای تروریستی منجر شده است.
جنبش افزوده که رویکرد انفعالی در برابر طالبان نه تنها باعث تضعیف اصل حاکمیت قانون و اعتبار سازمان ملل متحد، به ویژه شورای امنیت شده بلکه زمینه را برای تشویق این گروه به نقض حقوق بشر و تکرار جنایاتشان فراهم کرده است.
جنبش شنبههای ارغوانی گفته است که سازمان ملل متحد، با وجود بیش از ۷۹ سال سابقه، در تعریف جامع و واحدی از تروریسم و ایجاد فهرستی جهانی از گروههای تروریستی ناکام مانده است.
جنبش بر این باور است که عدم اجرای کامل تحریمها و تعامل با گروههای تروریستی نظیر طالبان باید پایان یابد.
این جنبش از سازمان ملل متحد و جامعهی جهانی خواسته که تعریفی جامع و مشخص از تروریسم ارائه دهند و گروههایی مانند طالبان، شبکهی حقانی، القاعده و داعش را در فهرست جهانی تروریستی قرار دهند.
جنبش یادآور شده که کشورهای جهان باید بدون هیچگونه کاستی تحریمها علیه طالبان را بهطور کامل اجرا کنند و از هرگونه تعامل با این گروه خودداری کنند.
این جنبش گفته که فشارهای همهجانبه بر طالبان باید به حداکثر برسد؛ اما در عین حال حمایت از مردم افغانستان، بهویژه زنان و اقوام آسیبپذیر، باید تقویت شود تا تأثیرات منفی تحریمها کاهش یابد.
این جنبش در ادامه تأکید کرده که جامعهی جهانی باید نشان دهد که قوانین و اصول بینالمللی برای حفظ امنیت و حقوق بشر غیرقابل تخطی و معامله هستند.
جنبش افزوده است سیاستهای تسامحآمیز در قبال گروههای تروریستی مانند طالبان نه تنها تهدیدی جدی برای صلح و امنیت جهانی است، بلکه باعث تضعیف اعتبار و مؤثر بودن سازمانهای بینالمللی نیز میشود.