رخشانه: کاربران شبکههای اجتماعی کارزار گستردهای را برای بازگشایی مکاتب برای دختران بالاتر از صنف ششم، به راه انداختهاند.
بسیاری از کاربران افغانستانی شبکههای اجتماعی در حسابهای کاربری خود بهخصوص در شبکههای توییتر و فیسبوک با بازنشر هشتگ مشترک، پرسیدهاند: «چرا باید زنان گدایی بکنند ولی مکتب رفته نتوانند؟»
این کاربران هشتگ مشترکی را به زبان فارسی «#مکاتب_دختران_را_باز_کنید» به پشتو «#د_نجونو_ښوونځي_پرانیزئ» و انگلیسی «LetGirlsLearn#» بازنشر و خواستار بازگشایی مکاتب برای دختران شدهاند.
یلدا حکیم، خبرنگار بیبیسی د رصفحه توییتر خود به زبان انگلیسی نوشته است: «از زمانی که طالبان آموزش دختران را منع کردند، ۲۹۵ روز میگذرد. بیش از یک سال تعلیمی میگذرد که دروازههای صنفهای درسی به روی میلیونها دختر افغانستان بسته شده است. معلوم نیست که چه زمانی آنها میتوانند دوباره به مکتب برگردند. بگذارید دختران افغانستان درس بخوانند.»
کاربر دیگری بهنام ملاله افغان نیز به زبان پشتو نوشته است: «تعلیم به انسان عزت و شخصیت میدهد. دختران و پسران را آموزش دهید تا خانوادهی با عزتی داشته باشید.»
کاربر دیگری بهنام ملیکا راحت نیز به زبان پشتو نوشته است: «در ۱۰ ماه، ۱۰ هزار طرح جور میشود؛ اما حاکمان تا حال برای بازگشایی مکاتب دختران یک ورق را هم به مردم ارایه نکردهاند. خاموشی بس است.»
به تاریخ ۲۴ اسد سال گذشته که طالبان قدرت را به دست گرفتند، در نیمهی دوم ماه سنبله تنها به مکاتب پسران اجازهی فعالیت دادند و دختران دورههای لیسه و متوسطه را اجازه ندادند که به مکتب بروند.
طالبان پس از آن وعده داده بودند که با آغاز سال جدید تعلیمی دختران نیز میتوانند به مکتب بروند؛ اما در ماه حمل ۱۴۰۱، با شروع سال جدید تعلیمی، وزارت معارف این گروه اعلام کرد به دلیل اینکه طرح لباس دختران دانشآموز دورههای لیسه و متوسطه بر اساس فرهنگ و شریعت دین اسلام تکمیل نگردیده و به همین خاطر این دختران نمیتوانند به مکتب بروند.