شماری از زنان و دختران در اسلامآباد در یک گردهمایی بهمناسبت دومین سالگرد حادثهی غمانگیز مرکز آموزشی «کاج» در دشت برچی و همچنین یادبود از قتلعام هزارههای ارزگان، مراسم شمعافروزی برگزار کردند.
رخشانه: این زنان شب گذشته(یکشنبه، ۸ میزان) در این مراسم با صدور قطعنامهای، خواستار بهرسمیت شناختن نسلکشی هزارهها از سوی سازمان ملل متحد و جامعهی جهانی شدند.
آنها تأکید کردند که کشتار هزارهها که اخیراً به نام داعش صورت میگیرد، در واقع ادامهی کشتار سیستماتیک این قوم است که از دوران عبدالرحمن، شاه سابق افغانستان آغاز شده و تا امروز نیز به شدت ادامه دارد.
در قطعنامه، شرکتکنندگان از سازمان ملل متحد درخواست کردند که فوراً کمیسیونی مستقل و بیطرف برای تحقیق در مورد این جنایات تشکیل داده و تمامی عاملان و سازماندهندگان این قتلعامها را به دادگاه بینالمللی کیفری بسپارند.
از دیگر خواستههای اساسی گردهمایی، تأمین امنیت هزارهها در افغانستان و جلوگیری از باجگیری و کوچ اجباری آنها توسط حاکمان فعلی است.
شرکتکنندگان تأکید کردند که هزارهها نهتنها در مکاتب و مراکز آموزشی هدف قرار میگیرند، بلکه زنان، کودکان و نوزادان تازه متولد شده در شفاخانهها و مسافران در مسیرها نیز به شکل بیرحمانهای کشته میشوند.
آنها همچنین از جامعهی جهانی خواستند که به سکوت خود در برابر این جنایات پایان داده و با اقدامات عملی، از ادامهی این نسلکشی جلوگیری کند.
در این گردهمایی از همهی نخبگان و روشنفکران هزاره و سایر اقوام ساکن افغانستان خواسته شد که در برابر این جنایات متحد شوند و برای جلوگیری از تکرار این فجایع گام بردارند.
همچنین این زنان بر حمایت جامع از خانوادههای قربانیان نسلکشی، بهویژه قربانیان کشتارهای اخیر در مرز دایکندی و غور، تأکید کردند.
شرکتکنندگان همچنین گفتند که بیتفاوتی جامعهی جهانی به این نسلکشی باید پایان یابد و اقدامات عملی برای حفاظت از هزارهها در افغانستان صورت بگیرد.
روز گذشته هم شماری از شهروندان کشور در شهرهای ونکوور و اوتاوای کانادا در یک گردهمایی اعتراضی خواستار بهرسمیت شناختن «نسلکشی هزارهها» در افغانستان شدند.
این اعتراضات بهمناسبت سالروز آغاز نسلکشی هزارهها در افغانستان از سوی عبدالرحمن خان، شاه سابق افغانستان و همچنین دومین سالروز رویداد مرگبار مرکز آموشی کاج شکل میگیرد.
معترضان بر توقف حملات هدفمند بر هزارهها در افغانستان و همچنین بهرسمیت شناختن «نسلکشی هزارهها» تاکید دارند.