همزمان با روز جهانی رادیو، اتحادیهی رسانههای شنیداری در ولایت ننگرهار میگوید که با آمدن طالبان، پنج رسانهی رادیویی در این ولایت از فعالیت بازماندهاند.
رخشانه: شفیقالله رحمانی، رییس اتحادیهی رادیوهای محلی در ولایت ننگرهار روز گذشته(سهشنبه، ۲۴ دلو) گفته است که پیش از تسلط طالبان بر کشور، دستکم ۲۲ رسانهی دیداری، شنیداری و چاپی در این ولایت فعال بود که از میان آن، اکنون پنج رسانهی رادیویی به دلیل مشکلات اقتصادی بسته شدهاند و دهها خبرنگار، بهویژه خبرنگاران زن در پی آن بیکار و خانهنشین شدهاند.
رحمانی میافزاید: رادیوهای «انعکاس»، «نرگس»، «مرام»، «صدای صلح» و «قلم» به دلیل مشکلات مالی و افزایش مالیات از سوی طالبان به بهانههای مختلف تعطیل شدهاند.
وی می افزاید که علاوه بر مردان، دهها خبرنگار زن که در این رسانهها کار میکردند، اکنون بیکار شدهاند.
از سوی دیگر، برخی از فعالان رسانهای در این ولایت میگویند که پس از روی کار آمدن طالبان، رسانهها با محدودیتهای متعددی مواجه شدهاند.
سردبیر یک رادیوی خصوصی در ننگرهار که خواست هویتاش در خبر ذکر نشود، گفت که به دلیل فشار طالبان بر رسانهها، آنها نمیتوانند آزادانه اطلاعات را به مردم منتقل کنند.
وی می افزاید که بازداشتهای اخیر برخی خبرنگاران در این ولایت از سوی طالبان بهدلیل محتوای نشراتی، تاثیرات منفی بر فعالیت رسانهها گذاشته و آنها را به این فکر انداخته که چه برنامههایی را نشر کنند.
خبرنگار رسانهی رخشانه تلاش کرده است تا نظر رییس اطلاعات و فرهنگ طالبان در ننگرهار را در مورد این خبر داشته باشد؛ اما با وجود تماسهای مکرر، پاسخی دریافت نکرده است.
از ۱۳هم فبروری بهعنوان روز جهانی رادیو یاد شده است.
این درحالی است که طالبان از زمان تسلط بر افغانستان، محدودیتهای شدیدی بر رسانهها وضع کردهاند.
اکنون رسانههای فعال در افغانستان اجازهی پخش و نشر موسیقی، مصاحبههای سیاسی، نشر گزارشهای تحقیقی و اخبار خلاف خواست طالبان را ندارند، در غیر آن، کارمندان رسانه با خشونت طالبان مواجه شده و فعالیت آن نیز متوقف میشود.