نویسندگان، شاعران، هنرمندان و روزنامهنگاران افغانستانی نیز حمایت خود را از مطالبات اعتصابگران و زنان معترض افغانستان در شهر کلن آلمان اعلام کردند.
رخشانه: شماری از نویسندگان، شاعران، هنرمندان و روزنامهنگاران کشور ناوقت روز گذشته(چهارشنبه، ۱۵ سنبله) در بیانیهای از اعتصابکنندگان و زنان معترض اعلام حمایت کرده و خواستار توجه نهادهای حقوق بشری در مورد مطالبات اعتصابگران شدهاند.
در این بیانیه آمده است که اعتصاب غذا و برپایی خیمهی تحصن زنان معترض افغانستان و همراهان شان که از اول سپتامبر تا ۱۲ سپتامبر ادامه خواهد داشت، هنوز با هیچ پاسخ و توجهی از سوی نهادهای رسمی روبهرو نشده است.
بیانیه گفته است که این ممکن است باعث ادامهی بیشتر این اعتصاب از روز تعیینشده شود.
در بیانیه آمده است: «ما جمعی از شاعران، نویسندگان، هنرمندان و روزنامهنگاران افغانستانی با ابراز نگرانی از وضعیت صحی این فعالین و مبارزان، اعلام میکنیم که هر پیامد ناگواری بهدوش دولت آلمان و سازمانهایی است که باید از نخستین روزهای برپایی این خیمه وارد عمل میشدند؛ اما سکوت کردند.»
آنها گفتهاند که مطالبات این اعتصابگران، چیزی جز پذیرفتن واقعیت تلخ جاری در افغانستان که بر مردم و بهویژه بر زنان میگذرد، نیست؛ اما دولتها و سازمانهای تحت حمایت آنها، نمیخواهند آنچه را که مثل روز روشن است و خودشان نیز بارها در مواقعی که منافع سیاسی شان میطلبید، اذعان میداشتند، بپذیرند و قاطعانه بر سر آن بایستند.
بیانیه گفته است که زنان معترض افغانستان، بارها علیه وضع محدودیتهای طالبان بر زنان و محرومیت مردم افغانستان از حقوق اولیهی شان، دست به اعتراض زدهاند و بیشترین نیرو را برای بیان آنچه که در افغانستان میگذرد، به خرج دادهاند. اکنون صدای زنان معترض، صدای حقیقی و واقعی مردمی است که از یکسو با محدودیتها در اطلاعرسانی، شکنجه و سرکوب داخلی و از سوی دیگر با بیاعتنایی، بیتوجهی و سیاستهای استفادهجویانهی دولتهای جهان روبهرو هستند.
در بیانیه آمده است: «ما جمعی از نویسندگان، شاعران، هنرمندان و روزنامهنگاران افغانستانی، با تاکید بر حمایت خود از مطالبات اعتصابگران، از نیروهای مبارز و آزادیخواه کشورهای مختلف و بهخصوص نیروهای مردمی مستقر در آلمان و شهر کلن، میخواهیم که برای تحت فشار قرار دادن هرچه بیشتر سازمانها و دولتهایی که مخاطب این خیمهی تحصن و اعتصاب غذا هستند، دست به عمل شده و با زنان معترض افغانستان و مطالباتِ آنان[به رسمیتشناسی آپارتاید جنسیتی در افغانستان، قطع کمکهای مالی به طالبان، ممنوعیت نشستهای رسمی با اعضای طالبان و ممنوعیت سفر اعضای این گروه به کشورهای مختلف]
وارد همبستگی شوند.»
بیانیه گفته است که بر اساس معلومات از خیمهی تحصن و اعتصاب غذا در شهر کلن آلمان، وضع صحی اعتصابگران رو به وخامت است و این با وجود تجربهی شکنجه در زندانهای طالبان و بیماری تعدادی از این مبارزان که قبلاً بر ما آشکار بوده است، بسیار نگرانکننده است.