منابع در زابل میگویند که یک مکتب دخترانه در این ولایت با حمایت مالی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان به بهرهبرداری سپرده شد.
رخشانه: این مکتب دخترانه در ولایت زابل روز گذشته(دوشنبه ۲۵ میزان) در حالی از سوی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان افتتاح شده است که دو سال از مسدود ماندن مکاتب دخترانه بهروی دختران بالاتر از صنف ششم میگذرد
رحیمالله عزیزی، مسوول نظارت این پروژه میگوید که این مکتب در سطح لیسه افتتاح شده و دارای دوازده صنف درسی است که ظرفیت ۴۰۰ دانشآموز را در یک شیفت دارد.
به گفتهی او، هزینهی ساخت این مکتب ۳۵۰هزار دالر امریکایی شده است که از سوی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان پرداخت گردیده است.
او میگوید که این مکتب در واقع برای دورهی آموزشی عالی ساخته شده است؛ اما در حال حاضر فقط دختران خُردسال تا صنف ششم میتوانند در آن درس بخوانند.
فوزیه ۱۲ ساله، دانشآموز صنف ششم میگوید، از اینکه برای مکتبشان تعمیر معیاری ساخته شده، خوشحال است؛ اما نگران ادامهی آموزش خود است. او از طالبان میخواهد تا به دختران بالاتر از صنف ششم نیز اجازهی آموزش و رفتن به مکتب داده شود.
در همین حال، گلولی متقی، رییس معارف طالبان در ولایت زابل میگوید که در حال حاضر ۱۱۵ مکتب در ولسوالیهای زابل فاقد ساختمان است و دانشآموزان در فضای باز درس میخوانند.
او میگوید: «ما از موسسات میخواهیم که در ساخت تعمیر مکاتب همکاری کنند تا کودکان از وضعیت سخت بیرون شوند.»
این درحالی است که طالبان اندکی پس از تسلط دوبارهی خود بر افغانستان، دختران بالاتر از صنف ششم را از رفتن به مکتب منع کردند.
این گروه به مسدود ساختن مکاتب بهروی دختران اکتفا نکردند و حدود یک سال پس از حاکمیت خود، دانشگاهها و تمامی نهادهای آموزشی را نیز بهروی دختران بستند.
در حال حاضر، این گروه به دختران بالاتر از سن ده سال، اجازهی آموزش و رفتن به مکتب را نمیدهند.
با وجودیکه فرمان ممنوعیت آموزش و تحصیل دختران از سوی طالبان موقتی گفته شده بود؛ اما با گذشت دو سال از ممنوعیت آموزش در مکتب و یک سال از ممنوعیت تحصیل دختران در دانشگاه، این گروه هیچ تمایلی برای بازگشایی مکاتب و دانشگاهها بهروی دختران از خود نشان ندادهاند.