رسانه رخشانه
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره رخشانه
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری
En
حمایت
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
رسانه رخشانه
حمایت

تقلا برای مبارزه مشترک با کرونا؛ گروهی از دانشجویان دستگاه تولید آکسیجن ساختند

۲۹ جوزا ۱۴۰۰
تقلا برای مبارزه مشترک با کرونا؛ گروهی از دانشجویان دستگاه تولید آکسیجن ساختند

محدثه براتی

یک گروه 9 نفره از دانشجویان دانشگاه هرات، دستگاهی ساخته‌اند که می‌تواند در یک دقیقه 15 لیتر آکسیجن با خالصیت 65 الی 75 درصد تولید کند. ساخت این دستگاه چهار ماه زمان برده و بین 25 تا 30 هزار افغانی هزینه برداشته است.

سازنده گان این وسیله می‌گویند این دستگاه با برق شهری و حتی باطری کار می‌کند و همزمان توانایی تامین آکسیجن دو بیمار را دارد. گروه نه نفره متشکل از 6 دانشجوی دختر دانشکده‌ی کامپیوتر ساینس دانشگاه هرات سازندگان این دستگاه هستند.

مهسا، حسینا، زینب، فاطمه، ملکه، نسرین، همایون، وحید و حامد اعضای این گروه‌اند. عبدالخالق محمدی، مدیر این گروه می‌گوید در ساخت این دستگاه سه فیلتر شامل فیلتر گردگیری، فیلتر باکتریا و فیلتر ایزولیت که رطوبت سنج به کار رفته و قادر است آکسیجن با خلوصیت 65 تا 70 درصد را تولید کند.

حسینا حمیدی، عضو این گروه می‌گوید:«در شرایطی که ما قرار داریم اکثر بیماران نیازمند آکسیجن هستند و این دستگاه می‌تواند برای آنها کمک شایانی کند».

این مطالب هم توصیه می‌شود:

مردی در هرات همسرش را سر برید و پدر و مادرش را به قتل رساند

 واژگون شدن موتری در بند پاشدان هرات جان پنج زن و یک کودک را گرفت

نسرین رحمانی، دیگر عضو این گروه از مبارزه جمعی علیه ویروس همه‌گیر کوید19 سخن می‌گوید. به باور او در حال حاضر همه‌گیری کرونا مهم‌ترین مشکل جهانی است و آنها با درک معضل، به ساخت این دستگاه رو آورده‌اند.

نسرین رحمانی.

بانو رحمانی گفت:«در صورتی که مشکلات دیگری هم در آینده پیش آید ما در آینده سعی می کنیم راه حلی برای آن پیدا کنیم» مهسا قیومی، می‌گوید  برای او خیلی خوشحال کننده است که بیماری از این دستگاه استفاده کند و بهبود یابد.

او تاکید می‌کند که تیم آنها توانایی لازم برای ساخت دستگاه های پیشرفته‌تری را دارد اما حمایت کننده‌ای وجود ندارد. عبدالخالق محمدی، می‌گوید قرار است نسخه بعدی دستگاه را با 4 فیلتر و تولید آکسیجن با خلوصیت 95 درصد بسازند.

عبدالخالق محمدی

او تاکید می‌کند که تا کنون هیچ نهادی از آنها حمایت نکرده و این سبب شده تا دستگاه‌های دست ساز آنها به تولید انبوه نرسد.

تا کنون دروازه‌ی هوشمند، دستگاه ونتیلاتور، دستگاه ضد عفونی کننده دست، و دستگاه آکسیجن کانسنتلاتور از جمله‌ی فعالیت‌هایی است که از سوی این گروه ساخته شده است. بیشتر از یک سال است که جهان با معضل بزرگ کوید19 دست به گریبان است. بسیاری از بیمارانی که به این ویروس کشنده مبتلا می‌شوند نیاز به آکسیجن پیدا می‌کنند. کم‌بود دستگاه آکسیجن یک مشکل جدی در بخش صحی در افغانستان به شمار می‌رود.

دستگاه تولید آکسیجن.

این در حالی است که اکثر ولایت‌ها بخصوص ولایت‌های جنوبی، شرقی و کابل با کمبود آکسیجن مواجه اند.بر اساس آمار وزارت صحت عامه از شروع همه گیری کرونا تا کنون 98 هزار و 844 تن به کوئید19 مبتلا شدند و 3 هزار و 943 تن نیز جان شان را از دست داده اند.

تنها در 24 ساعت گذشته 2313 تن به ویروس کرونا مبتلا شدند و101 تن نیز پس از ابتلا به این ویروس، جان شان را از دست داده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • درباره رخشانه
  • هیات امناء
  • اصول و خطوط کاری
  • تماس با ما
FR Fundraising Badge HR

Registered Charity No 1208006 and Registered Company No 14120163 - Registered in England & Wales - Registered office address: 1 The Sanctuary, London SW1P 3JT

Copyright © 2024 Rukhshana

English
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره رخشانه
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری