رخشانه: اداره بازرسی امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) میگوید که افغانستان از مدتها به اینسو با کمبود متخصصیان آموزش دیدهی صحی مواجه است.
این اداره در صفحه توییتر خود امروز (یکشنبه، ۲۲ حوت) نوشته است: «در سال ۲۰۱۸، در ازای هر ۱۰ هزار نفر به تعداد ۴٫۶ داکتر، پرستار و قابله وجود داشت و در حالی که سازمان صحی جهان میگوید که در شرایط اضطرای در ازای هر ۱۰ هزار مریض، ۲۳ متخصص صحی خدمات ارایه کند.»
اداره سیگار افزوده است که پس از سقوط دولت افغانستان، طالبان توان پرداخت معاش کارمندان را ندارد و شماری از کارمندان به دلیل امنیتی از کشور بیرون شدهاند، میزان کمبودی متخصصان صحی افزایش یافته است.
پیش از یونیسف و صلیب سرخ جهانی از فروپاشی نظامی صحی افغانستان هشدار داده بودند.
صلیب سرخ در گزارشی گفته بود که هزاران مرکز صحی به دلیل عدم دسترسی به امکانات صحی، یا دیگر خدمات ارایه نمیتوانند و یا هم کاملا مسدود شده است.
این اداره همچنان گفته بود که شهروندان کشور توان مراجعه به مراکز صحی خصوصی و رفتن به کشورهای همسایه را برای تداوی ندارند؛ اما با پیمودن فاصلههای طولانی خود را به مراکز صحی دولتی مراجعه میکنند که و این مراکز هم دوای مورد ضرورت مریضان را ندارند و آنها را به بازار راهنمایی میکنند و در چنین حالتی بسیاری از مریضان بدون تداوی به خانه بر میگردند.