شماری از فعالان مدنی و حقوق بشر اهل افغانستان در شهر برلین آلمان در یک راهپیمایی اعتراضی گفتند که شهروندان افغانستان تحت کنترل طالبان حتا صلاحیت «لباس پوشیدن» و «رسیدگی به سر و صورتشان» را ندارند.
رخشانه: شماری از شهروندان افغانستان دیروز(شنبه، ۲۲ ثور) در برابر وضعیت «اسفناک» حقوق بشری در کشور راهپیمایی اعتراضی برگزار کرده و گفتند که «گروه تروریستی طالبان» در دو ونیم سال گذشته تمام ارزشهای انسانی از جمله آزادیهای سیاسی، مدنی، اجتماعی و حقوق بشری مردم افغانستان بهویژه زنان را سلب کردهاند.
در قطعنامهی این تظاهرات آمده است که طالبان از زمان بازگشت دوباره بر قدرت در افغانستان، دهها فرمان ضد حقوق بشری صادر کردهاند که از سوی نهادهای معتبر بینالمللی به عنوان «جنایت علیه بشریت» توصیف شده است؛ جنایتهایی که برای به محاکمه کشاندن این گروه کافی است.
قطعنامه گفته است که در آخرین مورد، رهبر طالبان در یک نوار صوتی بر سنگسار و تنبیه بدنی زنان در ملاء عام تاکید کرده و افزوده که این گروه حاضر است تا ۲۰ سال دیگر برای این منظور بجنگند.
در قطعنامه آمده است که گروه تروریستی طالبان عملا «جنایت علیه بشریت»، «نسل کشی» و «آپارتاید جنسیتی» را در افغانستان اعمال کرده و کشور را به مرکز تروریسم بینالمللی تبدیل کردهاند.
به باور معترضان، افغانستان امروز در خلاء قانون و معیارهای پذیرفته شدهی حکومت داری جهانشمول قرار دارد و مردم از ابتداییترین حق انسانی شان که حق بر تن خویش است، محروم هستند.
معترضان همچنان گفتهاند که زنان و دختران افغانستان به صورت کامل از فضای عمومی، آموزش تحصیل، کار و حتا از رفتن به پارکهای تفریحی و بازارها منع شدهاند.
قطعنامهی معترضان افزوده است که «گروه سرکوبگر طالبان» تمام جریانهایی که برای آزادی، برابری و حق تعیین سرنوشت مردم افغانستان تلاش میکنند را سرکوب کرده است.
قطعنامه افزوده است که شهروندان افغانستان تحت حاکمیت طالبان حتا صلاحیت لباس پوشیدن و رسیدگی به سر و صورت شان را ندارند.
معترضان در ادامه گفتهاند که طالبان تا این دم به اقدامات وحشتناک از جمله زندانی، شکنجه و حتا تجاوز جنسی بر زنان و دختران دست زدهاند.
معترضان در این راهپیمایی از جامعهی جهانی و نهادهای حقوق بشری خواستند که «آپارتاید جنسیتی» حاکم در افغانستان را بهعنوان «جنایت علیه بشریت» بهرسمیت بشناسند.
آنها همچنین خواستار رهایی بدون قید و شرط زندانیان سیاسی از جمله زنان معترض، روشنفکران، کنشگران سیاسی و مدنی از زندانهای طالبان شدهاند.
معترضان همچنان از سازمان ملل متحد و ایالات متحده خواستند که «ارسال پول نقد به طالبان» تحت عنوان «کمکهای بشردوستانه» را متوقف کنند.
معترضان در ادامه تاکید کردند که هر گونه حمایت سیاسی از گروه طالبان از سوی هر جریانی، به معنی تلاش برای تقویت تروریسم در افغانستان، منطقه و جهان دانسته میشود.