رسانه رخشانه
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری
English
پشتو
حمایت
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
رسانه رخشانه
حمایت

دیده‌بان حقوق بشر: بحران حقوق بشری همچنان در افغانستان زیر سلطه‌ی طالبان گسترده است

۲۴ اسد ۱۴۰۵
دیده‌بان حقوق بشر: بحران حقوق بشری همچنان در افغانستان زیر سلطه‌ی طالبان گسترده است

عکس: رسانه‌ی رخشانه.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر به مناسبت پنجمین سال حاکمیت طالبان بر افغانستان، گفته است که بحران حقوق بشری همچنان در این کشور گسترده است و این گروه «موارد جدیدی از نقض حقوق و رنج را به این تاریخ طولانی افزوده است.»

رخشانه: این سازمان امروز (شنبه، ۲۴ اسد) در گزارشی گفته است که طالبان با سیاست‌های سخت‌گیرانه‌تر خود، افغانستان را به یکی از جدی‌ترین بحران‌های حقوق بشری جهان، به‌ویژه برای زنان و دختران، تبدیل کرده است.

در گزارش دیده‌بان حقوق بشر آمده است که طالبان طی این مدت، زنان و دختران را از دسترسی به ابتدایی‌ترین حقوق‌شان محروم کرده، خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای را بازداشت و زندانی کرده‌اند.

گزارش آورده است که طی پنج سال گذشته، ده‌ها کارمند و نیروی امنیتی حکومت پیشین نیز قربانی ناپدیدسازی قهری و قتل‌های فراقضایی گروه طالبان شده‌اند.
براساس گزارش، پس از کاهش کمک‌های خارجی به افغانستان، نیمی از جمعیت کشور به کمک‌های غذایی و صحی نیاز پیدا کرده‌اند. بیش از ۳.۷ میلیون کودک با سوءتغذیه حاد مواجه‌اند و خدمات صحی به‌شدت تضعیف شده است.

دیده‌بان حقوق بشر گفته است که طالبان پس از بازگشت دوباره به قدرت، بلافاصله محدود کردن رسانه‌های مستقل را آغاز کرد. نیروهای این گروه خبرنگاران را مورد ضرب‌وشتم قرار داده و بازداشت کردند، محدودیت‌هایی بر گزارش‌دهی وضع کردند و اتاق‌های خبر را زیر نظر گرفتند.

این نهاد گفته در پی این محدودیت‌ها، ده‌ها رسانه در افغانستان تعطیل شد و بسیاری از خبرنگاران کشور را ترک کردند یا دست از کار کشیدند. خبرنگاران زن از حضور در رسانه‌ها یا اتاق‌های خبر کنار گذاشته شدند.

دیده‌بان حقوق بشر در گزارش خود به شکل‌گیری جنبش‌های اعتراضی زنان در افغانستان نیز اشاره کرده و گفته که زنان پس از وضع محدودیت‌ها بر آموزش، اشتغال و حضور در فضای عمومی، با شعارهای «نان، کار، آزادی» به میدان آمدند.

این نهاد گفته که زنان معترض افغانستان به چهره مقاومت در برابر حاکمیت طالبان تبدیل شدند و نیروهای طالبان در پاسخ، از خشونت، ضرب‌وشتم، تهدید و بازداشت‌های خودسرانه استفاده کردند.

دیده‌بان حقوق بشر در گزارش خود به وضعیت دگرباشان جنسی در افغانستان نیز پرداخته و گفته این افراد پس از بازگشت طالبان با تهدیدها و آزارهای فزاینده روبرو شدند و بسیاری از آنان تلاش کردند کشور را ترک کنند.

این نهاد گفته که طالبان طی پنج سال گذشته، مجموعه‌ای از قوانین و فرمان‌ها را وضع کرده‌اند که زنان و دختران را عمداً به دلیل جنسیت‌شان از حقوق اساسی‌شان محروم کرده‌اند. دیده‌بان حقوق بشر افزوده محرومیت گسترده و نظام‌مند زنان از حقوق‌شان، مصداق جنایت علیه بشریت و سرکوب جنسیتی است.

دیده‌بان حقوق بشر گفته که بحران نظام صحی افغانستان به یکی از آشکارترین پیامدهای فروپاشی اقتصادی، کاهش کمک‌ها و محدودیت‌های طالبان تبدیل شده است. به دلیل کاهش بودجه، مراکز صحی با کمبود داروهای ضروری و تجهیزات صحی مواجه‌اند.

این نهاد به اخراج گسترده‌ی پناهجویان به افغانستان زیر سلطه‌ی طالبان اشاره کرده و گفته که بازگرداندن اجباری افراد به کشوری که در آن با خطر آزار و تعقیب، شکنجه یا دیگر آسیب‌های جدی روبرو هستند، خلاف اصول بین‌المللی است.

دیده‌بان حقوق بشر گفته «محکومیت‌های بین‌المللی کافی نیست» و دولت‌ها باید طالبان را برای پایان دادن به محدودیت‌ها علیه حقوق زنان و دختران، تحت فشار قرار دهند.

این نهاد گفته جامعه جهانی باید از «طریق سازوکار مستقل تحقیقاتی جدید سازمان ملل برای افغانستان و تحقیقات جاری دادگاه کیفری بین‌المللی» از تلاش‌ها برای پاسخ‌گویی طالبان و تحقق عدالت در افغانستان حمایت کند.

دیده‌بان حقوق بشر گفته جامعه جهانی باید از ابتکار آلمان، کانادا، استرالیا و هالند برای پاسخ‌گو کردن طالبان در قبال نقض کنوانسیون رفع همه اشکال تبعیض علیه زنان حمایت کند.

این نهاد گفته باید اطمینان حاصل شود که طرح واکنش بشردوستانه سازمان ملل متحد برای افغانستان به‌طور کامل تأمین مالی شده و کمک‌ها به زنان، دختران، افراد دارای معلولیت و دیگر جوامع در معرض خطر می‌رسد.

دیده‌بان حقوق بشر تاکید کرده که جامعه جهانی بازگرداندن‌های اجباری افراد به افغانستان را متوقف کرده و برای حمایت از پناهجویان، مسیرهای امن و قانونی را فراهم کند.

این مطالب هم توصیه می‌شود:

دیده‌بان حقوق بشر: تعامل با طالبان را به‌جای بازگرداندن اجباری، برای فشار بر حقوق بشر به کار گیرید

زنان معترض از اخراج اجباری پناهجویان به افغانستان زیر سلطه‌ی طالبان ابراز نگرانی کردند

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • درباره رخشانه
  • هیات امناء
  • اصول و خطوط کاری
  • تماس با ما
FR Fundraising Badge HR

Registered Charity No 1208006 and Registered Company No 14120163 - Registered in England & Wales - Registered office address: 1 The Sanctuary, London SW1P 3JT

Copyright © 2024 Rukhshana

پشتو English
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری