لطیفه_ مزارشریف
من لطیفه هستم، ۲۸ساله، ساکن شهر مزارشریف. این روایت من است. خشونت از طریق شبکههای اجتماعی که زنان قربانی آن هستند، میتواند یک پیام باشد؛ میتواند یک کمنت غیراخلاقی که از سوی بسیاری از مردان در پستهایی که از سوی بانوان اشتراکگذاری میشود باشد یا حتا تماسهای تصویری و صوتی در مسنجر و یا هر شبکهاجتماعی دیگر.
من بارها با انواع مختلف از این خشونتها روبهرو شدم. چند وقت پیش یکی از صفحات در فیسبوک در مورد آزادی زنان متنی را به اشتراک گذاشته بود و من هم رفتم دیدگاه خود را شریک کردم و از متنشان استقبال کردم. چند دقیقه بعد یکی از پسران که اصلا نمیشناختم آمد و در کمنت من ریپلی زد که «من به این دختران آزاد نه بلکه دختران بیراه و بدکاره میگویم.» این کمنت بسیار بر روان من تاثیر منفی گذاشت.
این تنها مورد خشونت آنلاین نیست که من با آن روبهرو شدم. یکی از روزها در واتساپ برایم از یک شماره ناشناس پیام آمد، همینکه رفتم داخل چت واتساپ یک کلمه هم نوشته نبود، فقط یک استیکر بسیار غیراخلاقی برم فرستاده بود و من اصلن فرستنده پیام را نمیشناختم. استیکر به اندازهای غیراخلاقی بود که در اینجا نمیتوانم توضیح بدهم. به خاطر تاثیر بد روانی آن پیام، ۲ساعت گریه کردم.
یکی از روزهای دیگر، ساعتهای شش شام بود برایم از شماره ناشناس پیام آمد وقتی پرسیدم شما کی هستید؟ در جوابم گفت: «من منصور هستم ولی شما را نمیشناسم فقط یک شماره از دلم دایل کردم گفتم باش ببینم کی است کمی قصه کنیم ساعت ما تیر شود.»
مردان با این نوع پیامها فکر میکنند اگر بتوانیم دختری را فریب بدهیم که خیلی خوب، اگر نشد خیر، این دختر نی به دختر دیگر. آنها فکر میکنند هر دختری که از شبکههای اجتماعی استفاده میکند، دخترهای بدکاره هستند. این ذهنیت مریض است، اما باید تغییر داده شود و باید با هر دختر طوری رفتار کنند که انتظار دارند دیگران با خواهر خودشان رفتار بکند.
خشونتهای آنلاین علیه زنان در واقع یکی از علتهایی است که چرخه خشونت علیه زنان را در عالم واقعی تندتر میچرخاند. پس برای جلوگیری از خشونتهای آنلاین باید راهی سنجیده شود و جلو این نوع خشونتها گرفته شود.