رسانه رخشانه
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری
English
پشتو
حمایت
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
رسانه رخشانه
حمایت

بسیاری از زنان ننگرهاری به دلیل فقر، جواهرات خود را می‌فروشند

۲۰ میزان ۱۴۰۲
بسیاری از زنان ننگرهاری به دلیل فقر، جواهرات خود را می‌فروشند

عکس: ارسالی به رسانه‌ی رخشانه

طلافروشان شهر جلال‌آباد می‌گویند که پس از فروپاشی حکومت پیشین، شهروندان این ولایت با چالش‌های جدی اقتصادی مواجه شده‌اند، چنان‌که بسیاری از زنان مجبور شده‌اند تا جواهرات خود را برای تامین مخارج خانواده‌ی خود به فروش برسانند.

رخشانه: شماری از طلافروشان در شهر جلال‌آباد، مرکز ولایت ننگرهار امروز(پنج‌شنبه، ۲۰ میزان) در صحبت با رسانه‌ی رخشانه می‌گویند که این وضعیت بر تجارت آن‌ها نیز تأثیرات منفی گذاشته است.

یاسین، یکی از طلافروشان شهر جلال‌آباد می‌گوید، زنان زیادی هستند که طلاهای خود را برای رفع نیازهای روزانه‌ی خود فروخته‌اند و در آینده دیگر اقلام گران‌قیمتی برای فروش ندارند.

یاسمین، یکی از زنانی‌که برای فروش جواهرات خود به بازار طلای جلال‌آباد رفته بود، به رسانه‌ی رخشانه گفته است که ده سال پیش آن جواهرات را خریده بود؛ اما اکنون مجبور شده است تا آنان را بفروشد، زیرا که وضعیت اقتصادی خانواده‌اش به دلیل بیکاری همسرش، بدتر شده است.

یاسمین گفته است که طی دو سال گذشته با فقر شدیدی دست‌وپنجه نرم کرده‌اند و مجبور شده‌اند تا خانه‌ی خود را بفروشند، اکنون هم راهی جز فروش جواهرات برایش نمانده است.

این مطالب هم توصیه می‌شود:

کوچی‌های مسلح سه مرد را در پنجاب بامیان لت‌وکوب و بالای زنان و کودکان تیراندازی کردند

 بازداشت، ارعاب و خانه‌نشینی زنان؛ «دخترم یک هفته شد مریض است، از ترس طالبان داکتر نبرده‌ام»

 یاسمین از طالبان می‌خواهد که برای مردان، زنان و جوانان فرصت‌های شغلی ایجاد کنند تا شهروندان کشور از فقر اقتصادی نجات پیدا کنند.

عکس: ارسالی به رسانه‌ی رخشانه

از سوی دیگر، اتحادیه‌ی طلافروشان شهر جلا‌‌ل‌آباد نیز از بیکاری و گسترش فقر شکایت دارند و از طرف دیگر، از زمانی‌که طالبان به قدرت رسیده‌اند، مالیات بر آن‌ها بیش از هر زمان دیگری افزایش یافته و این امر مانع افزایش درآمد و کسب‌و‌کار آن‌ها شده است.

حاجی ممتاز مومند، رییس اتحادیه‌ی طلافروشان گفته است که خشک‌سالی، بیکاری و بلند رفتن قیمت مواد اولیه باعث افزایش مشکلات اقتصادی در میان خانواده‌ها شده و بازار طلا و جواهرات نیز کساد شده است.

خبرنگار رسانه‌ی رخشانه تلاش کرده است تا نظر مقام‌های محلی طالبان را در مورد شکایات طلافروشان داشته باشد؛ اما با وجود تلاش‌های پیگیر موفق به اخذ نظر آن‌ها نشده است.

با این حال، بر اساس معلومات اتحادیه‌ی طلافروشان ولایت ننگرهار، در حال حاضر در حدود ۵۵۰ دُکان طلافروشی در شهر و ولسوالی‌های این ولایت وجود دارد که صدها نفر در آن مشغول به کار هستند.

طلافروشان همچنان از طالبان می‌خواهند که با توجه به مشکلات اقتصادی مردم و وخامت بازار آن‌ها، مالیات‌ را کاهش دهند.

آن‌ها می‌افزایند که از یک‌سو بازارهای محصولات و جواهرات از رونق افتاده و از سوی دیگر مالیات‌ نیز بر کار آن‌ها افزایش یافته است که کار آن‌ها را با چالش‌های جدی مواجه کرده و ضررهای مالی زیادی را به آن‌ها وارد کرده است.

پس از تسلط طالبان بر افغانستان، در پی افزایش بیکاری، فقر اقتصادی در اجتماع به‌شدت گسترش یافته است. ممنوعیت کار زنان توسط طالبان نیز از عمده‌ترین عوامل گسترش فقر در میان خانواده‌ها گفته شده است.

بر اساس گزارش‌ها، افزایش بی‌پیشینه‌ی فقر اقتصادی در میان خانواده‌های کشور، خشونت‌های خانوادگی را بیش‌تر از پیش تشدید کرده که زنان و دختران از قربانیان اصلی آن به‌شمار می‌روند.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • درباره رخشانه
  • هیات امناء
  • اصول و خطوط کاری
  • تماس با ما
FR Fundraising Badge HR

Registered Charity No 1208006 and Registered Company No 14120163 - Registered in England & Wales - Registered office address: 1 The Sanctuary, London SW1P 3JT

Copyright © 2024 Rukhshana

پشتو English
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری