رخشانه: جبهه مقاومت ملی با نشر گزارش تازهای اعلام کرده است که در حال حاضر بیش از ۲۰۰ زن و فعال مدنی در بازداشت طالبان به سر میبرند و این آمار در حال افزایش است.
این گزارش که روز گذشته (شنبه، ۱۲ سنبله) به نشر رسید، گفته است که این شمار زنان و فعالان مدنی به «جرم اعتراض برای کار، نان، آزادی و برداشته شدن محدودیتهای آموزشی» از سوی طالبان بازداشت و شکنجه شده اند.
پس از قدرتیابی دوبارهی طالبان به تاریخ ۲۴ اسد سال گذشته، زنان دو روز بعد از سقوط کابل به دست طالبان یعنی به تاریخ ۲۶ اسد، به خیابان آمده و برای دسترسی به حقوق خود اعتراض کردند.
شعار اصلی زنان در اعتراضهای ضد طالبانی «نان، کار، آزادی» است.
در گزارش جبهه مقاومت ملی افغانستان آمده است که از زمان به قدرت رسیدن طالبان در سال گذشته، بیشتر از ۸۰ حرکت اعتراضی مسالمتآمیز از سوی زنان و دختران در سراسر افغانستان شکل گرفت، اما بیشتر این حرکتها از ترس طالبان در خفا و پنهانی برگزار شد، چون راهپیماییهای خیابانی زنان با گلوله پاسخ داده شد.
گزارش افزوده است: «طالبان تنها در یک مورد دست کم ۴۰ دختر معترض را بازداشت و شکنجه نمودند، و پس از اعترافات اجباری، آنان را به شرط ضمانت آزاد کردند؛ آزادی که منجر به توهین، بازداشت، تحقیر و شکنجه به این دختران و زنان شجاع گردید.»
در گزارش جبهه مقاومت ملی همچنان آمده است که افراد طالبان در نقاط مختلف کشور با استفاده از زور و اسلحه، زنان را به نکاح خود در میآورند و این ازدواجها حتی شامل دختران زیر سن نیز می شود. میزان ازدواجهای اجباری و ازدواجهای کودکان در افغانستان زیر سلطه ی طالبان به گونهی بسیار نگران کنندهای رو به افزایش است.
در گزارش آمده است که میزان رسیدگی به قضایای خشونتهای خانوادگی به صفر رسیده است و خانوادهها مجبورند تن به فیصلهی غیرعادلانهی افراد طالبان بدهند که با جبر و زور اعمال میشود.
با حاکمیت طالبان، نهادهای مدافع حقوق زنان از جمله وزارت امور زنان و کمیسیون مستقل حقوقبشر منحل شد و همچنان وکیلان مدافع، دادستانها و قاضیان زن اجازهی فعالیت نیافتند. در تازهترین مورد، حزبالله ابراهیمی، رییس عمومی تدقیق و مطالعات دادگاه عالی طالبان در یک نشست خبری گفته است که زنان به دلیل «کمفهمی» و مساله «حجاب» در دادگاههای افغانستان کار نمیتوانند.