دفتر معاونیت سازمان ملل متحد(یوناما) در افغانستان با نشر گزارشی تازهی اعلام کرده است که در نیمهی اول سال ۲۰۲۱ بیش از ۵هزار غیر نظامی در افغانستان کشته شدند که نزدیک به نصف این رقم را زنان و کودکان تشکیل میدهند.
رخشانه: یوناما امروز(دوشنبه، ۴ اسد) با نشر گزارش تازهیاش از افزایش ۴۷ درصدی تلفات غیرنظامیان در افغانستان نسبت به سال گذشته خبر میدهد.
دیبرا لاینز، نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل برای افغانستان میگوید:« امروز، یوناما یافتههای خود را در مورد آسیبوارده به افرادی ملکی افغان در شش ماه نخست سال ۲۰۲۱ به نشر سپرد.»
فیونا فریزر، رئیس بخش حقوق بشر یوناما گفته است که «تلفات افرادی ملکی در افغانستان در نیمه اول سال ۲۰۲۱ به سطح رکورد آن رسیده است.»
او افزوده که پس از ماه می، هنگامی که نیروهای نظامی بین المللی شروع به بیرون شدن نمودند و جنگ در پی حملات طالبان شدت گرفت، یوناما افزایش شدید در کشته و زخمی شدن افغانها را در مقایسه با چهار ماه گذشته ثبت کرد.
به قول خانم فریزر، گزارش وسط سال حفاظت از افرادی ملکی در درگیریهای مسلحانه سال ۲۰۲۱ تلفات بیش از ۵۰۰۰ تن از افرادی ملکی را ثبت نموده است که ۴۷ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۲۰ را نشان میدهد.
این نهاد گفته است آنان نگران هستند ؛ زیرا جنگ به مناطق پرجمعیت و شهرها در حال نزدیک شدن است.
در بخشی از گزارش آمده است:« زنان و کودکان نزدیک به نیمی از تلفات افرادی ملکی را تشکیل میدهند. خسارات وارده بر آنها به ویژه در هنگام جنگهای زمینی، هنگامی که بسیاری در خانههای خود پناه میبردند اما با خمپاره و توپخانه کشته یا زخمی شدند، بسیار سنگین بود – جنگهای زمینی دو سوم تلفات افرادی ملکی را تشکیل میدهند.»
در گزارش یوناما آمده است که گروههای طالبان، داعش، و نیروهای امنیتی افغانستان در تلفات افراد ملکی دست دارند.
در گزارش این نهاد آمده است«طالبان، داعش – شاخه اسلامی خراسان و سایر عناصر مخالف دولت مسئول ۶۴ درصد تلفات افرادی ملکی در نیمه اول ۲۰۲۱ در أفغانستان شناخته شده اند در حالی که عناصر طرفدار دولت مسئول ۲۵ درصد این تلفات اند.»
یوناما از سرگیری حملات عمدی با انگیزه فرقهی علیه اقلیت مذهبی مسلمان شیعه – و به ویژه جامعه هزاره را نیز ثبت کرده است.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است که بیش از ۲صدهزار نفر به دلیل درگیریها آواره شدهاند.
دفتر معاونیت سازمان ملل متحد از همه طرفهای درگیر جنگ خواسته که به حقوق بشر و کرامت مردم احترام بگذارند.