رسانه رخشانه
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره رخشانه
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری
En
حمایت
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
رسانه رخشانه
حمایت

یوناما: در نیمه‌ی اول ۲۰۲۱ بیش از ۵هزار غیرنظامی در افغانستان کشته شدند

۴ اسد ۱۴۰۰
یوناما: در نیمه‌ی اول ۲۰۲۱ بیش از ۵هزار غیرنظامی در افغانستان کشته شدند

دفتر معاونیت سازمان ملل متحد(یوناما) در افغانستان با نشر گزارشی تازه‌ی اعلام کرده است که در نیمه‌ی اول سال 2021 بیش از 5هزار غیر نظامی در افغانستان کشته شدند که نزدیک به نصف این رقم را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند.

رخشانه: یوناما امروز(دوشنبه، 4 اسد) با نشر گزارش تازه‌ی‌اش از افزایش 47 درصدی تلفات غیرنظامیان در افغانستان نسبت به سال گذشته خبر می‌دهد.

 دیبرا لاینز، نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل برای افغانستان می‌گوید:« امروز، یوناما یافته‌های خود را در مورد آسیب‌وارده به افرادی ملکی افغان در شش ماه نخست سال ۲۰۲۱ به نشر سپرد.»

فیونا فریزر، رئیس بخش حقوق بشر یوناما گفته است که «تلفات افرادی ملکی در افغانستان در نیمه اول سال ۲۰۲۱ به سطح رکورد آن رسیده است.»

او افزوده که پس از ماه می، هنگامی که نیروهای نظامی بین المللی شروع به بیرون شدن نمودند و جنگ در پی حملات طالبان شدت گرفت، یوناما افزایش شدید در کشته و زخمی شدن افغان‌ها را در مقایسه با چهار ماه گذشته ثبت کرد.

این مطالب هم توصیه می‌شود:

 سیما باهوس: بدون مشارکت معنادار زنان، صلح در افغانستان امکان‌پذیر نیست

 بایسکل‌سواران زن افغانستان در حاشیه‌ی رقابت‌های جهانی بایسکل‌سواری، رکاب می‌زنند

به قول خانم فریزر، گزارش وسط سال حفاظت از افرادی ملکی در درگیری‌های مسلحانه سال ۲۰۲۱ تلفات بیش از ۵۰۰۰ تن از افرادی ملکی را ثبت نموده است که ۴۷ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۲۰ را نشان می‌دهد.

این نهاد گفته است آنان نگران هستند ؛ زیرا جنگ به مناطق پرجمعیت و شهرها در حال نزدیک شدن است.

در بخشی از گزارش آمده است:« زنان و کودکان نزدیک به نیمی از تلفات افرادی ملکی را تشکیل می‌دهند. خسارات وارده بر آن‌ها به ویژه در هنگام جنگ‌های زمینی، هنگامی که بسیاری در خانه‌های خود پناه می‌بردند اما با خمپاره و توپخانه کشته یا زخمی شدند، بسیار سنگین بود – جنگ‌های زمینی دو سوم تلفات افرادی ملکی را تشکیل می‌دهند.»

در گزارش یوناما آمده است که گروه‌های طالبان، داعش، و نیروهای امنیتی افغانستان در تلفات افراد ملکی دست دارند.

در گزارش این نهاد آمده است«طالبان، داعش – شاخه اسلامی خراسان و سایر عناصر مخالف دولت مسئول ۶۴ درصد تلفات افرادی ملکی در نیمه اول ۲۰۲۱ در أفغانستان شناخته شده اند در حالی که عناصر طرفدار دولت مسئول ۲۵ درصد این تلفات اند.»

یوناما از سرگیری حملات عمدی با انگیزه فرقه‌ی علیه اقلیت مذهبی مسلمان شیعه – و به ویژه جامعه هزاره را نیز ثبت کرده است.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است که بیش از 2صدهزار نفر  به دلیل درگیری‌ها آواره شده‌اند.

دفتر معاونیت سازمان ملل متحد از همه طرف‌های درگیر جنگ خواسته که به حقوق بشر و کرامت مردم احترام بگذارند.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • درباره رخشانه
  • هیات امناء
  • اصول و خطوط کاری
  • تماس با ما
FR Fundraising Badge HR

Registered Charity No 1208006 and Registered Company No 14120163 - Registered in England & Wales - Registered office address: 1 The Sanctuary, London SW1P 3JT

Copyright © 2024 Rukhshana

English
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره رخشانه
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری