رسانه رخشانه
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری
English
پشتو
حمایت
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
رسانه رخشانه
حمایت

مرتضی بهبودی از بند طالبان آزاد شد

۲۶ میزان ۱۴۰۲
مرتضی بهبودی، خبرنگار زندانی در زندان طالبان، نامزد جایزه‌ی آزادی بیان شد

عکس: RFI

نزدیکان مرتضی بهبودی، خبرنگار افغانستانی‌تبار فرانسوی که از چند ماه بدین‌سو در زندان طالبان به‌سر می‌برد، می‌گویند که او آزاد شده است.

رخشانه: الکساندرا مستواجا، همسر مرتضی بهبودی امروز(چهارشنبه، ۲۶ میزان) در صحبت با خبرنگار رسانه‌ی رخشانه تایید می‌کند که او با حکم محکمه‌ی طالبان از زندان آزاد شده است.

خانم الکساندرا از آزادی مرتضی بهبودی پس از حدود ۱۱ ماه زندان، ابراز خوشحالی کرده و می‌گوید که بی‌صبرانه منتظر دیدن او است.

در همین حال، سازمان گزارشگران بدون مرز(RSF) نیز در خبرنامه‌ای آزادی مرتضی بهبودی را تایید کرده و می‌گوید که دادگاه طالبان دستور آزادی مرتضی بهبودی، خبرنگار افغانستانی‌تبار فرانسوی را صادر کرده است.

این سازمان گفته است که این تصمیم طالبان پس از ۲۸۴ روز حبس صادر شده است. گزارشگران بدون مرز نیز از آزادی بهبودی ابراز خوشحالی کرده و می‌گوید که این پایان یک مصیبت دردناک است.

این مطالب هم توصیه می‌شود:

طالبان: فردی که سه دختر را در شهر کابل زیر گرفته بود بازداشت شد

 بازداشت، ارعاب و خانه‌نشینی زنان؛ «دخترم یک هفته شد مریض است، از ترس طالبان داکتر نبرده‌ام»

به گفته‌ی این سازمان، مرتضی بهبودی که در(۷ جنوری) در افغانستان بازداشت شده بود، پس از ۲۸۴ روز بازداشت امروز از زندان پلچرخی کابل آزاد شده است.

بر اساس خبرنامه‌ی این سازمان، در جلسه‌ی دادگاه جنایی کابل، قضات طالبان او را از همه‌ی جرایم، از جمله جاسوسی و کمک به عبور از مرزها به کشور دیگر تبرئه کرده‌ و تصمیم خود را مبنی بر آزادی مرتضی بهبودی اعلام کرده‌اند.

این سازمان افزوده است که تصمیم دادگاه جنایی کابل برای آزادی بهبودی، برای همسرش الکساندرا، دوستان و همکارانش و تمامی مدافعان آزادی مطبوعات«تسکین» بزرگی است.

کریستف دلور، دبیر کل سازمان گزارشگران بدون مرز در این خبرنامه گفته است که با آزادی مرتضی، نور به دنیای من بازگشته و زندگی می‌تواند دوباره آغاز شود.

او افزوده است: «از همه‌ی حمایت‌ها و این‌که توانستم شاهد روشن شدن شخصیت زیبای مرتضی حتی در تاریک‌ترین زمان باشم، سپاسگزارم.»

او تاکید می‌کند که«روزنامه نگاری جرم نیست.» و بازداشت خودسرانه‌ی عزیزان ناراحت‌کننده است.

مرتضی بهبودی حدود ۱۱ ماه قبل حین مراجعه به وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان در کابل، از سوی نیروهای استخبارات این گروه بازداشت و زندانی شده بود.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان در پیوند به بازداشت بهبودی گفته بود که او حالش خوب است.

پیش از این، الکساندرا مستواجا با ابراز نگرانی از وضعیت بهبودی، گفته بود که او در زندان طالبان با مشکلات روحی و روانی شدید دست‌وپنجه نرم می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • درباره رخشانه
  • هیات امناء
  • اصول و خطوط کاری
  • تماس با ما
FR Fundraising Badge HR

Registered Charity No 1208006 and Registered Company No 14120163 - Registered in England & Wales - Registered office address: 1 The Sanctuary, London SW1P 3JT

Copyright © 2024 Rukhshana

پشتو English
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری