شورای پناهندگان ناروی (NRC) اعلام کرده است که کاهش کمکها به افغانستان، زندگی میلیونها نفر را با خطر مواجه میکند و زنان و کودکان بیشترین آسیب از کاهش کمکها را متحمل خواهند شد.
رخشانه: این نهاد امروز (سهشنبه، ۵ حمل) با نشر بیانیهای اعلام کرده که بهدلیل کمبود بودجه، حضور نهادهای بشردوستانه در افغانستان کاهش خواهد یافت و زندگی میلیونها نفر در مسیر خطرناک قرار خواهد گرفت.
سوز ون میگن، سرپرست موقت شورای پناهندگان ناروی در افغانستان، دربارهی کاهش کمکها هشدار داده و گفته است: «در زمانی که مردان، زنان و کودکان در افغانستان بهشدت به حمایتهای مالی و بینالمللی نیاز دارند، نهادهای کمکرسان با کاهش شدید بودجه از سوی اهداکنندگان و کمککنندگان مواجه هستند.»
او افزوده است که شورای پناهندگان ناروی مانند بسیاری از نهادهای بشردوستانهی دیگر، «مجبور شده است چندین دفتر خود را در ولایتها ببندد و بسیاری از کارمندان متعهد و حرفهای خود را اخراج کند که تاثیر نامطلوبی بر کارمندان امدادی زن دارد.»
سرپرست موقت شورای پناهندگان ناروی گفته است که برای جلوگیری از آسیبهای فاجعهبار در افغانستان، باید جامعهی جهانی حامی مردمی باشد که دههها درگیر جنگ و بیتوجهی بوده است.
این شورا اشاره کرده است كه افزون بر امریکا که کمکهایش به افغانستان را متوقف کرده، کشورهای بلجیم، فرانسه، آلمان، هالند، سویدن و بریتانیا نیز اعلام کردهاند که بودجهی کمکهای جهانی خود را در سالهای آینده کاهش خواهند داد.
این نهاد اضافه کرده که از ماه جنوری سال جاری میلادی مجبور شده است دو مرکز منابع محلی خود را که در زمینهی فراهم سازی محل زندگی، غذا، کمکهای حقوقی و مراقبتهای صحی، برای آوارههای داخلی بهویژه زنان فعالیت داشت، ببندد.
شورای پناهندگان ناروی هشدار داده است اگر در ماههای آینده بودجهی مناسب این شورا تامین نشود، دو مرکز دیگر تحت حمایت این نهاد نیز در خطر بستهشدن قرار دارند.
سوز ون میگن افزوده است: «این چالشبرانگیزترین وضعیت است که انآرسی در ۲۲ سال فعالیت خود در افغانستان با آن روبهرو شده است.»
او تاکید کرده که انآرسی در افغانستان فعالیت خود را تعطیل نخواهد کرد: «ما همچنان از زنان، مردان و کودکان بیجاشده حمایت میکنیم تا اطمینان حاصل کنیم جوامعی که از دههها جنگ آسیب دیدهاند، [به وضعیت خود] رها نخواهند شد.»
براساس آمار دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل متحد (اوچا)، در سال جاری میلادی ۲۲.۹ میلیون نفر در افغانستان به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.
گفتنی است که پس از بازگشت دوبارهی ترامپ به قدرت، ادارهی او کمکهای بشردوستانهی کشورش به افغانستان و شماری از کشورهای دیگر را کاهش داد.
در پی کاهش کمکها، سازمان جهانی صحت در افغانستان هشدار داد که بهدلیل کمبود بودجه، ۸۰ درصد مراکز صحی تحت حمایت این سازمان در افغانستان تعطیل خواهند شد.