رسانه رخشانه
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری
English
پشتو
حمایت
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
رسانه رخشانه
حمایت

هیأت علمای پاکستان: طالبان به‌زودی مکاتب دخترانه را بازگشایی خواهد کرد

۸ اسد ۱۴۰۱
روایت دختران دانش‌آموز؛ طالبان چرا از ما می ترسند؟

عکس: AFP

هیأت علمای پاکستان پس از سفر در افغانستان، گفته‌اند که طالبان به‌زودی مکاتب دخترانه را بازگشایی خواهد کرد.

رخشانه: برخی از رسانه‌های پاکستانی از قول هیأت علمای این کشور، گزارش داده‌اند که گروه طالبان به‌زودی به دختران دانش‌آموز اجازه‌ی ادامه تحصیل به مکاتب را می‌دهد.

در گزارش جیونیوز پاکستان، آمده است که این هیأت روز( جمعه ،۷ اسد) پس از برگشت از کابل، گفته‌اند که دیدارهای موثری با رهبران گروه طالبان داشته‌اند.

در گزارش آمده است که این هیأت به رهبری مفتی محمدتقی عثمانی، به دعوت طالبان به کابل سفر کرده بودند و با رهبران ارشد طالبان از جمله ملا محمد حسن آخوند، نخست وزیر این گروه دیدار کردند.

مولانا طیب، یکی از اعضای هیأت علمای پاکستانی گفته است: «در دیدارمان با طالبان افغانستان، تاکید کردیم که باید مکاتب و دانشگاه‌های دخترانه را باز کنید تا آنها بتوانند آموزش ببینند. من به آنها مثال زدم و به آنها گفتم که من هم ملا هستم اما خواهرزاده من در حال حاضر به عنوان جنرال در ارتش پاکستان خدمت می‌کند.»

این مطالب هم توصیه می‌شود:

مهاجران افغانستان در کانادا خواستار به‌رسمیت شناسی نسل‌کشی هزاره‌ها و آپارتاید جنسیتی در افغانستان شدند

نماینده بریتانیا در سازمان ملل: تداوم تضعیف حقوق زنان، دختران و اقلیت‌های مذهبی در افغانستان نگران‌کننده است

مولانا طیب افزود که او به طالبان گفته است که یک زن در پاکستان قرآن کریم را به زبان پشتو ترجمه کرده است که همسر اوست. او گفته که همسرش کتابی به زبان پشتو برای کمک به دیگران برای درک قرآن کریم نوشته است.

مولانا طیب گفته است: «اگر او{همسرش} به مکتب نمی‌رفت و تحصیل نمی‌کرد، چگونه می‌توانست به قرآن و دین ما خدمت کند».

او گفته است که هیأت پاکستانی به رهبران ارشد طالبان توصیه کرده تا به دختران اجازه تحصیل بدهند.

مولانا طیب می‌گوید که طالبان از توصیه این هیأت پاکستانی قدردانی کرده است و اطمینان دادند که به‌زودی مکاتب و دانشگاه‌های دخترانه را بازگشایی خواهند کرد.

او گفته است: «آنها{طالبان} از این امر قدردانی کردند و به ما اطمینان دادند که به زودی مکاتب و دانشکده‌های دخترانه را باز خواهند کرد تا بتوانند طبق قوانین شریعت تحصیل کنند.»

بیش از یک سال است که دختران بالاتر از صنف ششم در افغانستان اجازه‌ی رفتن به مکتب ندارند. پیش از این نیز کشورهای جهان بارها از گروه طالبان خواستند تا مکاتب را به‌روی دختران باز کنند.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • درباره رخشانه
  • هیات امناء
  • اصول و خطوط کاری
  • تماس با ما
FR Fundraising Badge HR

Registered Charity No 1208006 and Registered Company No 14120163 - Registered in England & Wales - Registered office address: 1 The Sanctuary, London SW1P 3JT

Copyright © 2024 Rukhshana

پشتو English
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری