شماری از زنان اسپانیایی در یک ابتکار جدید از دولت این کشور میخواهند که طالبان را به دادگاه بینالمللی کیفری کشانده و اقدامات این گروه علیه زنان و دختران را بهعنوان جنایت علیه بشریت اعلام کند.
رخشانه: ویبسایت «الپایس»، امروز(سهشنبه، ۱۳ سنبله) گزارش داده است که زنان اسپانیایی کارزار جمعآوری امضا برای به محاکمه کشاندن طالبان را آغاز کردهاند و کریستینا مونگ، کارشناس علوم سیاسی و رییس انجمن مستقل «Más Democracia» بانی این ابتکار است.
بر اساس گزارش، امضاکنندگان میخواهند مراحل قانونی را در دادگاه بینالمللی کیفری آغاز کنند که اقدامات رژیم طالبان به عنوان جنایت علیه بشریت اعلام شود.
در گزارش آمده است که رژیم طالبان در ۲۳ آگست، درست چند روز پس از آن که سه سالگی بازگشتشان به قدرت را تجلیل کردند، قانونی را تصویب کردند که صدای زنان را منع کرده و سرکوب اجتماعی را تشدید میکند.
گزارش به نقل از کریستینا مونجه، سیاستشناس و رییس انجمن «مس دمکراسی» گفته است: «این دوشنبه صبح ما قبلاً ۱۰۰۰ امضا جمعآوری کرده بودیم. در میان امضاکنندگان روزنامهنگاران، نمایندگان، استادان دانشگاه، وکلا و زنان دیگری که در انجمنهای بینالمللی کار میکنند، حضور دارند.»
مونجه در این گزارش گفته است: «ما به عنوان جامعه مدنی نمیتوانیم مراحل قانونی را در دادگاه بینالمللی کیفری آغاز کنیم؛ دولت باید این کار را انجام دهد. ما نامه را به وزارت برابری فرستادیم و منتظر پاسخ هستیم. این ابتکار بسیار جدید است، حتی اگر سریع پیش رفته باشد.»
او افزوده است: «ببینیم آیا واکنشهایی از سوی دولت وجود خواهد داشت و آیا این اقدام در کشورهای اروپایی دیگر نیز گسترش خواهد یافت یا خیر. فکر میکنم که اقدامات بیشتری از سوی انجمنهای زنان انجام خواهد شد.»
در نامهای که امضاها در آن جمعآوری شده، آمده است: «ما، زنان از سراسر جهان، از زمینهها و حرفههای مختلف از این وضعیت تکان خوردهایم و میخواهیم صدایمان را برای حمایت از زنان و دختران افغانستان بلند کنیم.»
در این نامه با اشاره به وضعیت زنان افغانستان آمده است: «آنها تحت رژیم سرکوبگر قرار دارند که حقوق اولیهی انسانی آنها را نقض میکند، جایی که آنها از سرکوب، خشونت، آزار و اذیت و توهینهای مداوم رنج میبرند. زنان و دختران افغانستان نیاز به حفاظت یا نجات ندارند؛ آنچه که نیاز دارند حقوقشان است. نیاز دارند که حقوقشان تضمین شود و اجازه ندهند که این حقوق به طور مداوم زیر پا گذاشته شوند.»
این نخستین بار پس از تسلط طالبان بر کشور است که یک انجمن زنان در اسپانیا در مورد حقوق زنان و دختران افغانستان دادخواهی را آغاز کرده است.