منابع محلی در ولایت بامیان میگویند که نیروهای طالبان در برخی از مراکز آموزشی یورش برده و آنها را به دلیل آموزش دختران، مهر و لاک کردهاند.
رخشانه: سه منبع محلی در ولایت بامیان در صحبت با رسانهی رخشانه میگویند که روز گذشته(سهشنبه، ۲ حوت) نیروهای امر به معروف طالبان در این ولایت، به این مراکز آموزشی یورش برده، دانشآموزان را از صنفهایشان بیرون کشیده و دروازههایشان را مهر و لاک کردهاند.
یک منبع معتبر با حفظ هویت، به رسانهی رخشانه میگوید که این اقدام طالبان پس از آن صورت گرفته که آنها مطلع شدند، برخی از این مراکز آموزشی با وجود ممنوعیت این گروه مبنی بر آموزش دختران، تعدادی از دختران را به صورت مخفیانه آموزش میهند.
منبع میافزاید که طالبان بعد از مهر و لاک کردن این مراکز، در دروازهی هر مرکز یک نگهبان گذاشته تا از باز شدن دوبارهی آن جلوگیری نماید.
یک منبع دیگر نیز میگوید که طالبان به مرکز آموزشی کوثر دانش در این ولایت یورش برده و این مرکز آموزشی را بستهاند.
منبع میافزاید، هنگامیکه دختران مشغول درس خواندن بودند، ماموران امر به معروف طالبان به صنف آنان داخل شده و دختران دانشآموز را با توهین و تهدید سلاح از صنف بیرون کشیدند.
منبع همچنان میگوید که نیروهای این گروه دستکم پنج مرکز، بهشمول مرکز آموزشی کوثر دانش را در این ولایت مسدود کردهاند.
به نقل از منبع، طالبان روز گذشته مدیر مرکز آموزشی کوثر دانش را نیز بازداشت کرده و با خود بردند. وی امروز به قید ضمانت از بند این گروه آزاد شده است.
منبع میگوید که طالبان از مدیر مرکز آموزشی کوثر دانش تعهد گرفته که بار دیگر دختران دانشآموز را آموزش ندهند.
از سوی دیگر، سعیده* ۱۷ ساله به رسانهی رخشانه میگوید: «دیروز زمانیکه در کورس کوثر دانش مصروف درس بودیم، طالبان به صورت بسیار وحشیانهای به صنف ما داخل شده و ما دختران را با توهین و تحقیر از صنف بیرون کردند.»
سعیده اضافه میکند: «وقتی از آنها پرسیدیم که چرا ما را از صنف میکشید، یک طالب تفنگ را طرف ما گرفت و گفت مگر ما شما را منع نکرده بودیم که دیگر به کورسها نیایید ولی شما بیحیاها باز هم پُتَکی(مخفیانه) آمدید. شما جامعه را به فساد کشاندهاید.»
طالبان ماه گذشته تمامی نهادهای تحصیلی و آموزشی را بهروی دختران بستند و به دنبال آن، اعتراضات مسالمتآمیز زنان و دختران را در کابل، هرات و برخی از ولایتهای دیگر با خشونت تمام سرکوب کردند.
پس از آن، شماری از مراکز آموزشی در شماری از ولایتهای کشور از طریق آنلاین و یا بهصورت مخفیانه به دختران آموزش میدادند.