سخنگوی طالبان در واکنش به نشست شورای امنیت در مورد وضعیت افغانستان گفته است که این نشست با دو موضوع کوچک[کار و آموزش زنان] منحرف شد.
رخشانه: ذبیحالله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان امروز(چهارشنبه، ۵ میزان) در حساب کاربری خود در پلتفرم ایکس، ممنوعیت کار و آموزش زنان و دختران در افغانستان را «موضوع کوچک و داخلی» خوانده است.
او گفته است: «بحثها و نظریات در سازمان ملل متحد تنها توسط دو موضوع کوچک و داخلی[تعلیم و کار زنان] منحرف شد.»
در جلسهی که روز گذشته در شورای امنیت ملل متحد در مورد افغانستان برگزار شده بود، گفته شد که رفتار طالبان با زنان در افغانستان «آپارتاید جنسیتی» است.
فرید خوجه، نمایندهی آلبانیا که ریاست این جلسه را به عهده داشت گفت که طالبان تمامی قوانین و نظم عمومی برای زنان را در افغانستان نقض کردهاند.
او افزود که وضعیت کنونی که زنان و دختران در این کشور تجربه میکنند، قابل پذیرش نیست و آنچه از سوی طالبان علیه زنان جریان دارد، آپارتاید جنسیتی است.
سخنگوی طالبان گفته است که امنیت سرتاسری در افغانستان، عفو عمومی، صلح و ثبات، پیشرفت اقتصادی، تشکیل نیروهای امنیتی، تهیهی بودجه از عواید داخلی، توسعهی روند تعلیمی به تمام کشور و دهها پیشرفت دیگر اصلاً مورد بحث قرار نگرفت و اهمیتی به آن داده نشد.
مجاهد گفته است، اینکه به این موضوعات اشاره نشد و باز هم بر سیاست فشار و تحمیل تاکید شد، نشان میدهد که حلقات مغرض تا هنوز با ما در جنگ هستند و سازمان ملل متحد هم در گرو این افراد میباشد و علیه ما استفاده میشود.
سخنگوی طالبان درحالی«ممنوعیت کار و آموزش زنان» را موضوع کوچک و داخلی میخواند که این دو موضوع تنها محدودیتهایی نیستند که این گروه فرا راه زنان و دختران وضع کردهاند؛ زنان و دختران در افغانستان تحت کنترل این گروه از تمامی حقوق اساسی و انسانی خود محروم و از تمامی عرصههای اجتماعی حذف و به حاشیه رانده شدهاند.
سخنگوی طالبان همچنان به عفو عمومی نیز اشاره کرد؛ این درحالی است که نهادهای حقوق بشری از جنایتهای انتقامجویانهی نیروهای این گروه علیه افسران نظامی و حکومت پیشین هشدار داده و گفتهاند که نیروهای ارتش و امنیت پیشین، در نقاط مختلف کشور توسط نیروهای این گروه بازداشت، شکنجه و حتا به قتل رسیدهاند.
با این حال، او از پیشرفتهای اقتصادی و از تامین بودجهی رژیم شان از عواید داخلی گفته است، درحالیکه سازمان ملل متحد هفتهی چهل میلیون دالر کمک نقدی به این گروه میفرستند که بر اساس گزارشها، این گروه این مبلغ کمک نقدی را برای اهداف خودشان مصرف میکنند.
همچنان نهادهای بشردوستانه نیز بارها از کمبود بودجهی عملیاتهای بشردوستانه در افغانستان هشدار دادهاند.