رسانه رخشانه
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره رخشانه
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری
En
حمایت
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
رسانه رخشانه
حمایت

کمیته‌ی حفاظت از خبرنگاران از طالبان می‌خواهد که به سرکوب رسانه‌ها پایان دهند

۲۳ اسد ۱۴۰۲
کمیته‌ی حفاظت از خبرنگاران از طالبان می‌خواهد که به سرکوب رسانه‌ها پایان دهند

عکس: خبرگزاری رویترز

کمیته‌ی حفاظت از خبرنگاران از طالبان خواسته است که به سرکوب رسانه‌ها در افغانستان پایان بدهند و به وعده‌های خود مبنی بر حمایت از خبرنگاران، پای‌بند باشند.

رخشانه: این کمیته ناوقت روز گذشته(یک‌شنبه، ۲۲ اسد) در اعلامیه‌ای از طالبان خواسته که «کارزار بی‌امان ارعاب رسانه‌ای» خود در افغانستان را متوقف کنند.

به لیه یی، هماهنگ‌کننده‌ی برنامه‌ی آسیایی کمیته‌ی حفاظت از خبرنگاران، در این اعلامیه گفته است: «در دو سال پس از تسلط طالبان، از مطبوعات آزاد افغانستان که زمانی پر جنب‌وجوش بود، اکنون شبحی باقی مانده است.»

او گفته است، درحالی‌که افغانستان با یکی از بزرگ‌ترین وضعیت‌های اضطراری بشردوستانه دست‌وپنجه نرم می‌کند، وخیم‌تر شدن سرکوب رسانه‌ای، این کشور را از سایر نقاط جهان منزوی می‌کند.

وی تاکید کرده است که دست‌رسی به اطلاعات موثق و قابل اعتماد می‌تواند به نجات جان و معیشت در بحران جاری کشور کمک کند؛ اما سرکوب فزاینده‌ی طالبان بر رسانه‌ها برعکس عمل می‌کند.

این مطالب هم توصیه می‌شود:

آفتاب سوزان و دست‌های مهربان دختران هرات در امدادرسانی به مهاجران در مرز اسلام‌قلعه

فراخوان جهانی عالمان دین برای حمایت از حقوق زنان در افغانستان 

او یادآوری کرده که باوجود وعده‌ی اولیه مبنی بر اجازه‌ی آزادی مطبوعات از سوی طالبان، این گروه ده‌ها رسانه‌ی محلی را تعطیل و برخی از نشرات رسانه‌های بین‌المللی را در افغانستان ممنوع کردند. علاوه بر آن، خبرنگاران خارجی را نیز از ورود به این کشور ممنوع کرده‌اند.

کمیته‌ی حفاظت از خبرنگاران گفته است که در دو سال گذشته، صدها خبرنگار افغانستانی به سایر کشورها از جمله پاکستان و ایران پناهنده شده و بسیاری از آن‌ها اکنون در بلاتکلیفی قانونی، بدون چشم‌انداز روشنی برای اسکان مجدد به کشور‌های سوم گیر کرده‌اند.

این درحالی است که اتحادیه‌ی خبرنگاران افغانستان گزارش داده که اداره‌ی اطلاعات و فرهنگ طالبان در ولایت هلمند به‌تازگی به رسانه‌های آزاد در این ولایت هشدار داده است که تحت هیچ شرایطی نباید صدای زنان را نشر کنند.

این اتحادیه ضمن ابراز نگرانی عمیق نسبت به  این دستور تبعیض‌آمیز، خواستار بازنگری آن و احترام به حقوق زنان و رسانه‌های آزاد از سوی طالبان شده است.

براساس گزارش این اتحادیه، این تصمیم طالبان از ابتدای ماه اسد سال جاری به اجرا گذاشته شده است و این دستور دربرگیرنده‌ی نشر هر نوع برنامه‌ی مستقیم و یا غیر مستقیم با صدای زنان می‌شود.

اتحادیه گفته که مسوولان اداره‌ی اطلاعات و فرهنگ طالبان تاکید کرده‌اند که حتا اعلان‌های آگاهی‌دهی عامه که در آن صدای زنان باشد، نباید نشر شوند.

همچنان این اتحادیه گفته است که نیروهای طالبان روز گذشته در ولایت قندهار عطاالله عمر، خبرنگار طلوع نیوز، وحیدالرحمن افغان‌مل، خبرنگار Alive in Afghanistan و شمس‌الله عمري، یکی از فعالین رسانه‌ای را به دلایل نامعلومی بازداشت کرده‌اند.

محمدیار مجروح، نماینده‌ی اتحادیه‌ی خبرنگاران آزاد افغانستان در قندهار می‌گوید که تلاش‌ها برای رهایی این سه خبرنگار جریان دارد.

در چند روز گذشته نیز نیروهای این گروه حبیب‌الله سراب، خبرنگار آریانا نیوز در پکتیا، جان‌آقا صالح و فقیرمحمد فقرزی از خبرنگاران رادیو کلید در ولایت ننگرهار را بازداشت کرده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • درباره رخشانه
  • هیات امناء
  • اصول و خطوط کاری
  • تماس با ما
FR Fundraising Badge HR

Registered Charity No 1208006 and Registered Company No 14120163 - Registered in England & Wales - Registered office address: 1 The Sanctuary, London SW1P 3JT

Copyright © 2024 Rukhshana

English
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره رخشانه
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری