رسانه رخشانه
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری
English
پشتو
حمایت
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
رسانه رخشانه
حمایت

 سازمان ملل: ۹۲ درصد مردم افغانستان از آموزش زنان و دختران حمایت کرده و آن را «مهم» می‌دانند

۸ سنبله ۱۴۰۴
 سازمان ملل: ۹۲ درصد مردم افغانستان از آموزش زنان و دختران حمایت کرده و آن را «مهم» می‌دانند

UN

در ۱۴۳۹‌مین روز بسته‌ بودن دروازه‌های مکاتب به‌روی دختران بالاتر از صنف ششم، بخش زنان سازمان ملل متحد اعلام کرده که بر اساس یک نظرسنجی، ۹۲ درصد مردم افغانستان از آموزش زنان و دختران حمایت کرده و آموزش را برای آن‌ها «مهم» می‌دانند. 

رخشانه: این نهاد وابسته به سازمان ملل دیروز (جمعه، ۷ سنبله) با نشر اعلامیه‌ای در وب‌سایت خود گفته است که در این نظرسنجی دیدگاه دو هزار و ۱۹۰ شهروند افغانستان در مورد آموزش دختران  به‌صورت «خانه‌به‌خانه» پرسیده شده است.

براساس یافته‌های این نظرسنجی، در جوامع روستایی ۸۷ درصد مردان و ۹۵ درصد زنان و در جوامع شهری ۹۵ درصد مردان و زنان از آموزش دختران حمایت می‌کنند.

سوزان فرگوسن، نماینده‌ی ویژه بخش زنان سازمان ملل متحد در افغانستان، گفته است: «تقریبا همیشه اولین چیزی که دختران به ما می‌گویند این است که آن‌ها مشتاق یادگیری هستند و فقط می‌خواهند فرصتی برای تحصیل داشته باشند.»

او افزوده است: «خانواده‌ها همچنین می‌گویند که می‌خواهند دختران‌شان این رویا را داشته باشند. آن‌ها می‌دانند که سوادآموزی و یادگیری می‌تواند مسیر زندگی یک دختر را در کشوری که نیمی از جمعیت آن در فقر زندگی می‌کنند، تغییر دهد.»

این مطالب هم توصیه می‌شود:

سازمان ملل: ۲.۲ میلیون دختر نوجوان در افغانستان از آموزش محروم اند

«پُل‌ آموزش برای افغانستان»؛ پلی میان دختران و رویاهای آن‌ها

بخش زنان سازمان ملل هشدار داده که در صورت تداوم محدودیت‌های طالبان بر آموزش زنان تا سال ۲۰۲۶، موارد ازدواج کودکان ۲۵ درصد افزایش خواهد یافت، زایمان زودهنگام در دختران نوجوان ۴۵ درصد بیشتر خواهد شد و مرگ‌ومیر مادران دست‌کم ۵۰ درصد افزایش خواهد یافت.

این نهاد همچنین پیش‌بینی کرده که محدودیت‌های طالبان بر فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی زنان بین سال ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶، بیش از ۹۲۰ میلیون دالر به اقتصاد افغانستان، ضربه خواهد زد.

بخش زنان سازمان ملل متحد تاکید کرده که تاثیر این محدودیت‌ها فراتر از اقتصاد است و توانایی زنان برای تصور آینده‌ای که در آن بتوانند کار کنند، رهبری کنند و مشارکت داشته باشند، به طور سیستماتیک، از بین می‌برد.

این نهاد هم‌چنین دریافته که با وجود «محدودیت‌های سیستماتیک و مداوم طالبان علیه زنان» ۴۰ درصد از زنان افغانستان هنوز آینده‌ای را تصور می‌کنند که در آن تغییر و برابری امکان‌پذیر است.

بخش زنان سازمان ملل افزوده که حدود ۷۵ درصد زنان و دختران افغانستان، «سلامت روان خود را بد یا بسیار بد توصیف کرده‌اند.»

براساس یافته‌های این نهاد، سه چهارم زنان در افغانستان گفته‌اند که هیچ تاثیری بر تصمیمات در جوامع خود ندارند. نیمی از این زنان گفته‌اند که حتی هیچ نفوذی در خانواده‌ی خود ندارند.

این نهاد دریافته که ۴۱ درصد زنان حداقل یک بار در روز و ۱۴ درصد از زنان تنها یک‌بار در هفته خانه‌های خود را ترک می‌کنند.

بخش زنان سازمان ملل متحد در ادامه افزوده در مناطقی که محدودیت‌های بیشتری از سوی طالبان بر زنان شاغل در سازمان‌های غیردولتی اجرا می‌شود، این نظرسنجی به‌صورت تلفنی صورت گرفته است.

بر اساس یافته‌های این نهاد ۹۷ درصد زنان شاغل در نهادهای وابسته به سازمان ملل گفته‌اند که محدودیت‌های طالبان تاثیر منفی بر زندگی روزمره آنها داشته است.

این نهاد وابسته به سازمان ملل هم‌چنین اعلام کرده که بیش از نیمی از سازمان‌های غیردولتی در افغانستان گفته‌اند که محدودیت‌های طالبان، توانایی آنها برای دسترسی به زنان و دختران و ارائه خدمات حیاتی را تحت تاثیر قرار داده است.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • درباره رخشانه
  • هیات امناء
  • اصول و خطوط کاری
  • تماس با ما
FR Fundraising Badge HR

Registered Charity No 1208006 and Registered Company No 14120163 - Registered in England & Wales - Registered office address: 1 The Sanctuary, London SW1P 3JT

Copyright © 2024 Rukhshana

پشتو English
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری