رسانه رخشانه
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری
English
پشتو
حمایت
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
رسانه رخشانه
حمایت

اعتراض زنان در دایکندی؛ «طالبان به بهانه‌ی جلسه ما را مجبور به تظاهرات کردند»

۱۶ دلو ۱۴۰۰
اعتراض زنان در دایکندی؛ «طالبان به بهانه‌ی جلسه ما را مجبور به تظاهرات کردند»

عکس: ارسالی به رسانه‌ی رخشانه.

برخی از اشتراک کنندگان در تظاهرات امروز زنان در ولایت دایکندی می‌گویند که گروه طالبان آنان را به بهانه‌ی  حضور در جلسه مجبور به اشتراک در تظاهرات برای حمایت از حکومت این گروه، کرده‌اند.

رخشانه:‌ این حرکت اعتراضی حوالی ساعت ده صبح امروز(شنبه، ۱۶ دلو) از سوی ریاست معارف طالبان در ولایت دایکندی سازمان دهی شده بود.

برخی از اشتراک کنندگان این تظاهرات می‌گویند که این راهپیمایی بدون هماهنگی و رضایت دانش‌آموزان مراکز آموزشی «میلاد و موعود» راه‌اندازی شده است.

رسانه‌ی رخشانه موفق به مصاحبه با مسوولان مراکز آموزشی«میلاد و موعود»‌ و ریاست معارف طالبان در ولایت دایکندی در این مورد نشده است.

در این راهپمایی بیشتر دختران دانش‌آموز حضور داشتند و پرچم سفید گروه طالبان را با خود حمل می‌کردند. معترضا از امریکا خواستند که پول‌های بلوک شده افغانستان را رها بسازد تا دامنه‌ی فقر در کشور بیشتر از این گسترش نیابد.

این مطالب هم توصیه می‌شود:

طالبان دکان‌های زنان تجارت‌پیشه را در دایکندی مسدود کردند

عشق‌اندوه زن: حافظه و اعتراض زنان

شیرین‌گل (اسم مستعار) یکی از کسانی که در این راهپیمایی اشتراک کرده بود در تماس تلفنی به رسانه‌ی رخشانه گفت: «از راه‌اندازی این تظاهرات هیچ گونه اطلاعی نداشتیم. حوالی ساعت 9 توسط یکی از استادان کورس به بهانه جلسه به ریاست معارف رفتیم.»

او می‌گوید: « طالبان در آغاز این تظاهرات حوالی ساعت ۱۰ صبح شعاری {آموختن علم بر مرد و زن فرض است} را به ما دادند و گفتند به سمت سرک بروید.»

شیرین گل در ادامه گفت:« برعلاوه بیرق طالبان، شعارهای چون مرگ بر امریکا، پول‌های منجمد شده افغانستان را آزاد کنید، ما از امارت اسلامی، حمایت می‌کنیم، نیز به ما داده شد».

به گفته او این زنان با دیدن شعارهای بر علیه امریکا پس از یکبار تکرار، شعارهای شان را تغییر دادند و سپس شعار سردادند که مکاتب و دانشگاه‌ها باید بازگشایی شود.

شیرین‌گل افزود: «وقتی زنان این شعارها را دیدند از شعاردادن دست کشیده و شعارهای مطابق میل خودشان مانند تحصیل و تعلیم حق زنان است و دانشگاه‌ها را باز کنید، سردادند و به این دلیل تظاهرات ازهم پاشید».

این اشتراک کننده در تظاهرات امروز می‌گوید که تعداد معترضان به ۹۰ تن می‌رسید. این معترضان با خوانش یک قطع‌نامه، نیز خواستار بازگشایی مکاتب و دانشگاه‌ها به‌روی زنان و دختران شده‌اند.

در قطع‌نامه آمده است: «ما زنان افغانستان، حقوق اسلامی و شرعی از امارت اسلامی می‎‎‎‎‎‎خواهیم، تعلیم و تربیه حق هر زن و مرد مسلمان است، مکاتب و دانشگاه‎‎‎‎‎‎ها را به‌روی زنان باز کنید».

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • درباره رخشانه
  • هیات امناء
  • اصول و خطوط کاری
  • تماس با ما
FR Fundraising Badge HR

Registered Charity No 1208006 and Registered Company No 14120163 - Registered in England & Wales - Registered office address: 1 The Sanctuary, London SW1P 3JT

Copyright © 2024 Rukhshana

پشتو English
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری