رسانه رخشانه
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری
English
پشتو
حمایت
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
رسانه رخشانه
حمایت

زنان: جامعه‌ی جهانی و نهادهای بین‌المللی به وضعیت زنان افغانستان توجه کنند

۶ اسد ۱۴۰۳
زنان: جامعه‌ی جهانی و نهادهای بین‌المللی به وضعیت زنان افغانستان توجه کنند

عکس: ارسالی به رسانه‌ی زخشانه

جنبش تحول تاریخ زنان افغانستان بار دیگر از جامعه‌ی جهانی و نهادهای بین‌المللی می‌خواهد که اقدامات فوری و جدی در مورد وضعیت زنان کشور روی دست بگیرند.

رخشانه: جنبش تحول تاریخ زنان افغانستان دیروز(جمعه، ۵ اسد) در قطعنامه‌ای وضعیت زنان و دختران افغانستان را در ابعاد مختلف وحشتناک توصیف کرده و خواستار حمایت قاطع از حقوق آن‌ها در کشور شده است.

در این قطعنامه آمده است که زنان و دختران افغانستان تحت حاکمیت رژیم ستم‌گر و مستبد طالبان به‌طور سیستماتیک از تمامی عرصه‌های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی حذف شده‌اند.

قطعنامه گفته که این نقض آشکار و بی‌رحمانه‌ی حقوق بشری، زنان را به حاشیه رانده و صدای آنان را بریده است.

قطعنامه ادامه‌ی محرومیت دختران از آموزش را «جنایت بی‌سابقه» خوانده و افزوده که طالبان برای دومین سال متوالی، آزمون سراسری کانکور را بدون حضور دختران برگزار کرده‌اند.

این مطالب هم توصیه می‌شود:

اعتراض در شهرهای مادرید اسپانیا و استکهلم سویدن به سرکوب نظام‌مند زنان توسط طالبان

میا پارک: بزرگ‌ترین نگرانی دختران افغانستان، فراموش شدن از سوی جهان است

قطعنامه تصریح کرده این اقدامات غیرانسانی، آینده‌ی آموزشی و حرفه‌ای دختران را به نابودی کشانده و رویاها و امیدهای‌شان را به یأس و ناامیدی تبدیل کرده است.

در بند سوم این قطعنامه آمده که تحت حاکمیت نامشروع طالبان، ناامنی، فقر اقتصادی، خشونت‌های خانوادگی و ازدواج‌های اجباری بر زنان و دختران به اوج خود رسیده و هیچ نهاد دفاع و نظارتی برای حمایت از زنان و حقوق آن‌ها در این کشور وجود ندارد.

قطعنامه‌ی جنبش تحول تاریخ زنان افغانستان افزوده که طالبان با خفه کردن صدای آزادی بیان، فعالان مدنی، استادان دانشگاه‌ها و نخبگان علمی را در بند کشیده‌اند.

قطعنامه این اقدامات سرکوب‌گرانه، تلاش‌های جامعه‌ی مدنی برای مقاومت و دفاع از حقوق زنان و دختران را به شدت تضعیف کرده است.

قطعنامه در ادامه به اظهارات کارن دیکر، کاردار سفارت امریکا برای افغانستان مبنی بر اینکه طالبان در دوحه به جهانیان گفته‌اند که وضعیت افغانستان به شکلی درآمده که مردم خواهان آن بوده‌اند، واکنش نشان داده و آن را ناامیدکننده و غیرقابل قبول خوانده است.

قطعنامه در ادامه از سازمان ملل متحد، نهادهای حقوق بشری و کشورهای منطقه و جهان خواسته که در برابر این وضعیت وحشتناک بی‌طرف و نظاره‌گر نباشند.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • درباره رخشانه
  • هیات امناء
  • اصول و خطوط کاری
  • تماس با ما
FR Fundraising Badge HR

Registered Charity No 1208006 and Registered Company No 14120163 - Registered in England & Wales - Registered office address: 1 The Sanctuary, London SW1P 3JT

Copyright © 2024 Rukhshana

پشتو English
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری