رسانه رخشانه
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری
English
پشتو
حمایت
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
رسانه رخشانه
حمایت

روز جهانی حقوق بشر؛ «طالبان به سرکوب شدید زنان ادامه داده‌اند»

۲۰ قوس ۱۴۰۲
روز جهانی حقوق بشر؛ «طالبان به سرکوب شدید زنان ادامه داده‌اند»

عکس: ارسالی به رسانه‌ی رخشانه

ائتلاف مستقل جنبش‌های اعتراضی زنان افغانستان به مناسبت«روز جهانی حقوق بشر» می‌گوید که طالبان با ارعاب و تهدید، بازداشت‌های خودسرانه، شکنجه‌ و قتل فعالیت‌های دادخواهانه‌ی زنان را سرکوب کرده‌اند.

رخشانه: این ائتلاف امروز(دوشنبه، ۲۰ قوس) طی اعلامیه‌ای از جامعه‌ی جهانی و نهادهای مدافع حقوق بشر انتقاد کرده و گفتند که زنان به‌عنوان نیمی از پیکره‌ی فعال جامعه‌ی افغانستان از حیات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی به کلی حذف شده‌اند.

ائتلاف گفته است که امروز زنان در افغانستان از طبیعی‌ترین و ابتدایی‌ترین حقوق شان از جمله، حق آموزش، کار، مشارکت سیاسی، آزادی، برگزاری تجمعات و اعتراضات منع شده‌اند.

به گفته‌ی این ائتلاف، طالبان پس از تسلط بر کشور، تبعیض گسترده و سیستماتیک و شدیدترین محدودیت‌ها و محرومیت‌ها را بر زنان افغانستان اعمال کرده‌اند.

ائتلاف خاطرنشان ساخته که افغانستان تنها کشور در جهان است که زنان در آن از حق آموزش و تحصیل محروم هستند، آزادی شان در تمام سطوح جامعه به شدت محدود شده و حتا حق کار و اشتغال‌زایی از آن‌ها گرفته شده است.

این مطالب هم توصیه می‌شود:

جبرئیل هرات و برچی کابل حالت نظامی به خود گرفتند

مرکز حقوق بشر افغانستان: سرکوب معترضان هرات توسط طالبان نقض آشکار حقوق بشر است

ائتلاف تاکید می‌کند که طالبان با این اقدامات، اصول مهم حیثیت و کرامت انسانی، آزادی و برابری را که در رأس تمام حقوق و آزادی‌های عمومی بشر قرار دارند، آشکارا  نقض کرده‌اند.

بر اساس اعلامیه‌ی این ائتلاف، محدودیت‌ها بر شغل زنان، علاوه بر فلج ساختن چرخه‌ی توسعه و اقتصاد کشور، منجر به گسترش«فقر و فلاکت» در جامعه شده و هیچ مبنای دینی، حقوقی و اخلاقی ندارد.

اعلامیه گفته است که حق مشارکت سیاسی زنان برابر با مردان در مهم‌ترین اسناد بین‌المللی به صراحت بیان شده است؛ اما طالبان حق مشارکت سیاسی زنان را نیز به‌طور کامل نقض کرده و زنان با فرمان‌های محدودکننده‌ی طالبان به‌طور کامل از صحنه‌ی سیاسی کشور حذف شده‌اند.

اعلامیه به حق برگزاری تجمعات و اعتراضات مسالمت‌آمیز نیز اشاره کرده و گفته است که تجمعات و اعتراضات مسالمت‌آمیز زنان و دختران افغانستان توسط طالبان با ابزار‌های ارعاب، تهدید، بازداشت، شکنجه و حتا قتل سرکوب شده است.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • درباره رخشانه
  • هیات امناء
  • اصول و خطوط کاری
  • تماس با ما
FR Fundraising Badge HR

Registered Charity No 1208006 and Registered Company No 14120163 - Registered in England & Wales - Registered office address: 1 The Sanctuary, London SW1P 3JT

Copyright © 2024 Rukhshana

پشتو English
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری