رسانه رخشانه
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره رخشانه
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری
En
حمایت
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
رسانه رخشانه
حمایت
نرگس رضایی

گریز از مرگ با اسم مستعار

ربابه رضایی ربابه رضایی
۲۷ جدی ۱۳۹۹

نرگس رضایی  بهترین بازیگر در اولین جشنواره فیلم دایکندی انتخاب می‌شود. دختری که برای بدست آوردن این لقب به اندازه هر لحظه نفس کشیدنش رنج دیده و سختی کشیده است. 

پشت این بهترین بازیگر، دختری با عالمی از رنج بیگانگی در بین خانواده و اجتماع اش است. او به دلیل سرکشی برای رسیدن به آرزوهایش شش سال پیش عاق پدر و مادر می‌شود. 

در اولین جشنواره فيلم دایکندی که به کمک مالی موسسه “آکسفام”  بر محوریت “محو خشونت علیه زنان” برگزار شده بود، پنج فیلم کوتاه به نمایش رفت که توسط فعالین فرهنگی و جوانان این ولایت ساخته  شده بود. موضوع همه فیلم‌ها خشونت علیه زنان و تاثیرات منفی آن بالای جامعه بوده است.

نرگس در حال اجرای فیلم نامه

نرگس زمانی که به ورزش روی آورد، مخالفت خانواده‌اش نیز شروع شد. اعضای خانواده مانع او شدند و فشار آوردند که یا خانه را ترک کند یا ورزش را. انتخاب یکی از این گزینه‌ها برای نرگس هرچند دشوار اما در برابر رسیدن به آرمان‌هایش آسان‌تر بود”ترک خانه”.

او “گلشن” خانه را ترک و برای خودش نام مستعار “نرگس” را انتخاب کرد تا گریزی باشد از چنگ تهدیدها و شناسایی‌اش توسط قوم و خویش و خانواده‌اش. او بعد از چهار سال فعالیت‌ها در بخش تکواندو و فول رزم، با سینما آشنا می‌شود. با آشنایی به هنر آهسته آهسته خودش را پیدا می‌کند.

این مطالب هم توصیه می‌شود:

نشر تصاویر زنده‌جان در ولایت دایکندی نیز ممنوع شد

 یک دختر جوان در بدخشان خودکشی کرد

دو سال قبل وقتی اولین فیلم به‌نام “رنج مادر” را نقش بازی می‌کند، یک روز برادرانش در اتاق او که دور از خانه‌ی پدری‌اش است، حمله کرده و او را بی‌رحمانه لت‌وکوب می‌کنند. اما نرگس با تحمل این درد به راهش ادامه می‌دهد.

بازوی نرگس در لت‌وکوب برادرانش کبود شده است.

فیلم “معذرت می‌خواهم” چالش‌ها و دید مردم نسبت به زنان مطلقه را به نمایش گذاشته که در یک جامعه‌ی سنتی و زن‌ستیز چگونه از جامعه بریده می‌شوند. نرگس در این فیلم که در اولین جشنواره‌ی فیلم دایکندی به نمایش گذاشته شد، مقام بهترین بازیگر را کسب می‌کند.

خانم رضایی با همکاران گروه کوچک سینمایی‌اش بی‌وقفه و با سخت‌ترین موانع، گاهی با شکم گرسنه به ساخت فیلم مشغول‌اند. تمام دغدغه‌ی این گروه حرفه‌یی شدن در بخش سینما است تا با تمثیل و گزینه‌ی بدیل با چالش‌های جامعه‌ی دایکندی مبارزه کنند. زیرا آن‌ها باور دارند که بهترین راه مبارزه با مشکلات همانا هنر است. نرگس می‌گوید با آن که خودش قربانی تمامی رواج‌ها و فرهنگ ناپسند شده؛ ولی با اراده‌ی محکمی که دارد، می‌خواهد در این عرصه فعالیت‌های درخشانی داشته باشد تا دختران دیگری مانند او راه‌های دشوار را طی نکنند.

شش سال دوری از خانه و مهر مادری، برای او سخت تمام شده است. اما نخواسته تا آرمان‌هایش قربانی فرهنگ رایج شود. او با گلوی پٌر از بغض می‌گوید:”اولین دختری بودم که در شهر نیلی به یک باشگاه پسرانه رفتم.” با این حال همه فکر می‌کنند: “چندین بار از طرف برادران  و خویشاوندانم تهدید شدم. برای این‌که آن‌ها تصور می‌کنند، من مخالف میل  آن‌ها فعالیت می‌کنم و باعث آبرو ریزی آن‌ها شده ام. شش سال است که مرا از خانه کشیده‌اند و تصور دارند که من جامعه را خراب می‌کنم. همه خانواده، مادرم و خواهرانم با من قطع رابطه کردند.”

نرگس تا صنف دوازده درس خوانده و بنابر مشکلات اقتصادی به تحصیلش ادامه داده نتوانسته است. اما او حالا عضو گروه موسیقی بانوان دایکندی نیز است و از یک سال به‌ این‌سو آوازخوانی هم می‌کند و چندبار از  طرف انستیتوت موسیقی افغانستان آموزش های ابتدایی موسیقی را  دیده است. 

نرگس و همکارانش در حال اجرای آهنگ محلی.

او به این باور است که یگانه راه رسیدن به هدف و آرزویش سخت‌کوشی و ایستادگی در برابر ناملایمات اجتماعی است:” من این فعالیت‌ها را انجام می‌دهم برای این‌که زنان دایکندی تشویق شوند، تنها به کارهای خانه اکتفا نکنند؛ بلکه  آینده خود را به دستان خویش رقم بزنند. فعالیت‌های هنری، ورزشی و فرهنگی که انجام می‌دهم برای تشویق و به صحنه کشیدن آن‌ها است تا جسارت به خرج دهند و به اهداف بلندی که دارند در راه آن مبارزه کنند”.

او یک سال کم‌تر می‌شود ازدواج کرده است. ولی خانواده شوهرش نیز از او بد می‌برند. تنها با شوهرش در یک اتاق کرایی زندگی می‌کنند و خانواده شوهرش با  پسرشان( شوهر گلشن) قطع رابطه کرده است. برای این‌که او با نرگس ازدواج کرده است.

شوهر نرگس چندین بار از  او خواسته که فعالیت‌های خود را ترک کند، زیرا به باور شوهر نرگس این کارها و فعالیت‌های او بیهوده است. ولی نرگس نمی‌خواهد فعالیت‌هایش را ترک کند. 

موضوعات: خشونت خانوادگیسینماورزشولایت دایکندی

بخوانید...

وضعیت زنان در افغانستان؛ نشستی در پارلمان بریتانیا با فعالان زن برگزار شد
خبرها

وضعیت زنان در افغانستان؛ نشستی در پارلمان بریتانیا با فعالان زن برگزار شد

۲۳ جوزا ۱۴۰۴
سازمان ملل: بیش از یک میلیون دختر در افغانستان به‌طور سیستماتیک از تحصیل محروم هستند
خبرها

سازمان ملل: بیش از یک میلیون دختر در افغانستان به‌طور سیستماتیک از تحصیل محروم هستند

۲۲ جوزا ۱۴۰۴
بحران خاموش در شهر بامیان؛ افزایش هشدار دهنده‌ی بیماری سنگ کلیه به دلیل آلودگی آب
گزارش

بحران خاموش در شهر بامیان؛ افزایش هشدار دهنده‌ی بیماری سنگ کلیه به دلیل آلودگی آب

۲۲ جوزا ۱۴۰۴
سرنوشتِ تکرار شونده: از کودکِ فروخته‌شده تا مادری در آستانه‌ی فروش فرزند
گزارش

سرنوشتِ تکرار شونده: از کودکِ فروخته‌شده تا مادری در آستانه‌ی فروش فرزند

۲۱ جوزا ۱۴۰۴
هلو ترست: بیش از ۸۰ درصد قربانیان ماین‌ها در افغانستان کودکان هستند
خبرها

هلو ترست: بیش از ۸۰ درصد قربانیان ماین‌ها در افغانستان کودکان هستند

۲۰ جوزا ۱۴۰۴
طالبان چگونه مردان خانواده را زندان‌بان‌های زنان ساخته‌اند؟
گزارش

طالبان چگونه مردان خانواده را زندان‌بان‌های زنان ساخته‌اند؟

۱۹ جوزا ۱۴۰۴

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • درباره رخشانه
  • هیات امناء
  • اصول و خطوط کاری
  • تماس با ما
FR Fundraising Badge HR

Registered Charity No 1208006 and Registered Company No 14120163 - Registered in England & Wales - Registered office address: 1 The Sanctuary, London SW1P 3JT

Copyright © 2024 Rukhshana

English
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره رخشانه
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری