رسانه رخشانه
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری
English
پشتو
حمایت
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
رسانه رخشانه
حمایت

فایق: منع تحصیل دختران توسط طالبان به‌خاطر نگهداشتن مردم در جهالت است

۲ سنبله ۱۴۰۲
فایق: منع تحصیل دختران توسط طالبان بخاطر نگه داشتن مردم در جهالت است

عکس: شبکه‌های اجتماعی

نصیر احمد فایق، نماینده‌ی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد گفته است که این اقدام عمدا و به‌خاطر نگهداشتن مردم در تاریکی و جهالت است.

رخشانه: فایق امروز(پنج‌شنبه، ۲ سنبله) در واکنش به ممانعت سفر تحصیلی دختران دانشجو به دبی در حساب کاربری خود در پلتفرم ایکس این اقدام طالبان را غیر اسلامی و غیر انسانی خوانده است.

او با مخاطب قرار دادن خلف بن الحبتور، تاجر عربی که حمایت مالی بورسیه‌ی تحصیلی صد دختر افغانستانی را در دانشگاه‌های دبی به عهده گرفته بود، گفته است که مردم افغانستان واقعا از تلاش‌ها، سخاوت و حمایت شما از آموزش زنان و دختران قدردانی می‌کنند. فایق با ابراز تاسف گفته است که این اعمال غیر اسلامی و غیر انسانی طالبان، عمدا به‌خاطر نگهداشتن مردم در جهالت و تاریکی است.

در همین حال، سازمان عفو ​​بین‌الملل نیز در پیامی در پلتفرم ایکس اقدام اخیر طالبان در زمینه‌ی ممنوعیت سفر دانشجویان دختر به دبی برای ادامه‌ی تحصیل را محکوم کرده است.

عفو بین‌الملل این تصمیم طالبان را مضحک خوانده و گفته است که این عمل نقض آشکار حق تحصیل و آزادی سفر است و ادامه‌ی آزار و اذیت جنسیتی علیه زنان و دختران در افغانستان را نشان می‌دهد.

این مطالب هم توصیه می‌شود:

کوچی‌های مسلح سه مرد را در پنجاب بامیان لت‌وکوب و بالای زنان و کودکان تیراندازی کردند

 بازداشت، ارعاب و خانه‌نشینی زنان؛ «دخترم یک هفته شد مریض است، از ترس طالبان داکتر نبرده‌ام»

این نهاد از طالبان خواسته است که باید فورا تصمیم خود را تغییر دهند و به این دانش‌آموزان دختر اجازه‌ی سفر و تحصیل بدهند.

از سویی هم، هدر بار، مسوول بخش زنان دیدبان حقوق بشر نیز گفته است که این اقدام طالبان یک گام مهم و هشدار دهنده‌ی فراتر از سطح«فوق‌العاده»ی ظلم و ستم است که طالبان با محروم کردن دختران و زنان از تحصیل آن را انجام می‌دهند.

هدر بار گفته است که دادخواهی شهروندان افغانستان برای حق آموزش و تحصیل دختران باعث زندانی شدن آن‌ها می‌شود.

این درحالی است که روز گذشته طالبان به صد دختر دانشجو از میدان هوایی کابل اجازه‌ی سفر به دبی را نداده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • درباره رخشانه
  • هیات امناء
  • اصول و خطوط کاری
  • تماس با ما
FR Fundraising Badge HR

Registered Charity No 1208006 and Registered Company No 14120163 - Registered in England & Wales - Registered office address: 1 The Sanctuary, London SW1P 3JT

Copyright © 2024 Rukhshana

پشتو English
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری