رسانه رخشانه
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره رخشانه
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری
En
حمایت
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
رسانه رخشانه
حمایت

داکتران زن در کابل: طالبان با کاهش معاشات کارمندان زن می‌خواهند ما از کار دست بکشیم

۱۰ سرطان ۱۴۰۳
داکتران زن در کابل: طالبان با کاهش معاشات کارمندان زن می‌خواهند ما از کار دست بکشیم

اعتصاب داکتران زن در کابل. عکس رسانه‌های اجتماعی.

به دنبال اعتصاب کاری داکتران زن در چند شفاخانه‌ی شهر کابل، بر خی از آن‌ها می‌گویند که طالبان با کاهش معاشات عموم کارمندان زن، می‌خواهند که ما هم از کار دست بکشیم.

رخشانه: دست‌کم چهار داکتر و کارمند زن  شفاخانه‌های وزیر محمد اکبر خان، شیخ‌زاهد و صحت طفل امروز(یک‌شنبه، ۱۰ سرطان) به رسانه‌ی رخشانه گفتند که با معاش تعیین شده‌ از سوی طالبان برای عموم کارمندان زن، حتا نمی‌توانند ابتدایی‌ترین نیازهای زندگی‌شان را تامین کنند.

هما* پزشک زن در شفاخانه وزیر محمد اکبر خان می‌گوید که اعتراض آن‌ها فقط سه ساعت طول کشید و رییس این شفاخانه که از سوی طالبان گماشته شده با تهدید تجمع آن‌ها را پراکنده کرده است.

او می‌گوید رییس شفاخانه به کارمندان زن این شفاخانه گفته است که اگر دست از اعتراضات بر ندارند از وظایف‌شان برکنار خواهند شد.

او همچنین می‌گوید: «با این مقدار معاش هرگز هیچ نیاز ما تامین نمی‌شود و در صورتی‌که معاش ما به حالت قبل بر نگردد از این کار استعفا می‌دهم».

این مطالب هم توصیه می‌شود:

تیم ۳۴ نفری از داکتران زن و مرد همراه با یک محموله‌ از کمک‌های بشردوستانه از ازبکستان به بلخ رسیدند

اجرای بی‌سر و صدای کاهش معاش زنان؛ روایتی از روزهای سخت زنان آموزگار در بلخ که «نان خوردن ندارند»

مینه* یکی دیگر از کارمندان این شفاخانه می‌گوید که برای گرفتن حق خود دست به اعتراض زده است. به باور او این رفتار طالبان تبعیض‌آمیز است و نباید زنان در برابر این تصمیم طالبان خاموش بمانند.

مینه می‌گوید: «با همکاران مرد خود در این شفاخانه یکسان کار می‌کنیم. یکسان زحمت می‌کشیم؛ وقتی کار یکسان است، چرا باید معاش برابر نباشد؟ واقعا معنی این کار را نمی‌دانیم».

این کارمند هم مدعی است که ریاست شفاخانه و طالبان آن‌ها را تهدید کرده‌اند در صورتی‌که از اعتراض و اعتصاب دست نکشند، مجرم شناخته شده و از وظایف‌شان برکنار خواهند شد.

از سویی هم، پزشکان زن در شفاخانه‌ی وزیر محمد اکبر خان در کابل نیز می‌گویند که در برابر رفتار زن‌ستیزانه‌ی طالبان سکوت نخواهند کرد و صدای‌شان را به هر طریق ممکن،  بلند خواهند کرد.

شریفه* یکی از پزشکان این شفاخانه در واکنش به این تصمیم طالبان از تمام زنان می‌خواهد که در قبال سرنوشت‌شان سکوت اختیار نکنند و اجازه ندهند طالبان با چنین عملکردهایی زنان را خانه‌نشین کنند.

سونا* پزشک دیگر در شفاخانه‌ی صحت طفل در کابل هم می‌گوید که طالبان با این اقدامات خود می‌خواهند زنان را به طور کلی از جامعه حذف و خانه‌نشین کنند.

به گفته‌ی سونا، تمام کارمندان زن در این شفاخانه به مدت یک روز اعتصاب کاری کردند و به دنبال فشارها از سوی ریاست این شفاخانه، آن‌ها مجبور شدند تا دوباره به وظایف‌شان برگردند.

سونا امیدوار است این طرح نهایی نشود و زنان در بخش صحی نیز مثل سایر زنان خانه‌نشین، محکوم و اسیر چهار دیواری خانه‌های خود نشوند.

داکتران زن در شفاخانه‌های صحت طفل، شیخ زاید، استوماتولوژی و وزیر محمداکبرخان، روز شنبه(۹ سرطان) در واکنش به کاهش معاشات‌شان از سوی طالبان اعتصاب کاری کرده و دست به اعتراض زدند.

این اعتراضات در حالی شکل می‌گیرد که طالبان اخیرا در یک اقدام غیر عادی، معاشات کارمندان زن در ادارات دولتی را تا پنج هزار افغانی کاهش دادند.

*نام‌های مصاحبه شوندگان در این خبر مستعار است.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • درباره رخشانه
  • هیات امناء
  • اصول و خطوط کاری
  • تماس با ما
FR Fundraising Badge HR

Registered Charity No 1208006 and Registered Company No 14120163 - Registered in England & Wales - Registered office address: 1 The Sanctuary, London SW1P 3JT

Copyright © 2024 Rukhshana

English
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره رخشانه
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری