سازمان جهانی صحت (WHO) در افغانستان اعلام کرده است که سالها جنگ در افغانستان علاوه بر مشکلات اقتصادی، آسیبهای سنگینی به سلامت روان زنان و کودکان وارد کرده است.
رخشانه: این نهاد امروز (چهارشنبه، ۲۴ ثور) با نشر اعلامیهای نوشته که چندین دهه جنگ در افغانستان افراد بسیاری بهویژه زنان و کودکان را با افسردگی، اضطراب، استرس پس از سانحه و سایر شرایط مواجه کرده است.
سازمان جهانی صحت نوشته است که این سازمان «برای درک این موضوع با حمایت اتحادیهی اروپا (EU)، برنامههای سلامت روان و حمایتهای روانی-اجتماعی متحولکنندهای را برای نیازمندترین افراد ارایه میدهد.»
این نهاد افزوده که از طریق شفاخانهها و مراکز اجتماعی، جلسات مشاوره، گروهدرمانی و مدیریت استرس را برای هزاران نفر از جمله زنان، کودکان، سالمندان و افراد دارای معلولیت در سراسر کشور ارایه میدهد.
سازمان جهانی صحت نوشته: «با وجود این تلاشها، اکثر ۳۴ شفاخانه دولتی در افغانستان هنوز فاقد خدمات تخصصی سلامت روان هستند.»
این سازمان افزوده که برای حل این مشکل یک طرح آزمایشی را برای ادغام بخشهای سلامت روان حاد در شفاخانههای بامیان، بدخشان، فراه، نیمروز و عینومینه قندهار راهاندازی کرده است.
اعلامیه آورده که در این بخشها، همراه با کلینیکهای سرپایی سلامت روان و حمایت روانی-اجتماعی (MHPSS)، مراقبتهای ضروری را برای افرادی که قبلا به خدمات سلامت روان دسترسی نداشتند، ارایه میدهند.
دکتر ادوین سنیزا سالوادور، نماینده سازمان جهانی صحت در افغانستان، گفته است که سازمان جهانی صحت موفق شده است «تا پایان نوامبر ۲۰۲۵ میلادی، پنج سرویس یکپارچه MHPSS، بستری و سرپایی را حفظ کند و آینده این خدمات نجاتبخش همچنان نامشخص است.»
سازمان جهانی صحت در این اعلامیه به نقل از زنانی نوشته که در مراکز اجتماعی این نهاد خدمات و مشوره سلامت روان دریافت کرده، صحتیاب شده و به «زندگی عادی خود بازگشتهاند.»