رسانه رخشانه
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری
English
پشتو
حمایت
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
رسانه رخشانه
حمایت

زلمی خلیل‌زاد خواستار بازگشایی مکاتب و دانشگاه‌ها به‌روی دختران افغانستان شد

۱ دلو ۱۴۰۳
زلمی خلیل‌زاد خواستار بازگشایی مکاتب و دانشگاه‌ها به‌روی دختران افغانستان شد

عکس: Getty image

زلمی خلیل‌زاد، نماینده‌ی پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، خواستار بازگشایی مکاتب و دانشگاه‌ها به‌روی دختران در سال تعلیمی پیش‌رو شده است.

رخشانه: آقای خلیل‌زاد امروز (دوشنبه،۱ دلو) در یادداشتی در صفحه‌ی ایکس خود به دو تحول مثبت در زمینه‌ی آموزش و تحصیل زنان و دختران افغانستان اشاره کرده است.

او گفته است که نخستین تحول، صدور یک سند مهم از سوی کنفرانس بین‌المللی اسلامی درباره‌ی آموزش و تحصیل دختران است.

به گفته‌ی او، در این سند تأکید شده که در اسلام، دختران همانند پسران حق دارند در همه‌ی سطوح آموزشی تحصیل کنند.

او گفته که این بیانیه از سوی علمای اسلامی به عنوان گامی مهم در تأیید حق آموزش دختران و رد محدودیت‌های اعمال‌شده توسط طالبان به شمار می‌رود.

این مطالب هم توصیه می‌شود:

 کرزی خطاب به طالبان: دروازه‌های مکاتب و دانشگاه‌ها را به‌روی دختران باز کنید «تا شاهد مرگ‌ومیر مادران و نوزدان نباشیم»

مدیر اجرایی بخش زنان سازمان ملل متحد: دختران در افغانستان باید به مکتب بازگردند

خلیل‌زاد گفت که تحول دوم، اظهارات شیرمحمدعباس استانکزی، معاون وزیر خارجه‌ی گروه طالبان است که ممنوعیت تحصیل دختران را ظالمانه، ناعادلانه و نقض حقوق ۲۰ میلیون دختر افغانستان دانسته است.

به گفته‌ی خلیل‌زاد، استانکزی که یکی از چهره‌های کلیدی طالبان در مذاکرات صلح با امریکا بوده، به صراحت خواستار بازگشایی فوری مکاتب و دانشگاه‌ها به‌روی دختران و زنان شده است.

خلیل‌زاد همچنین اشاره کرده که برخی از علمای افغانستان و رهبران طالبان، در گفت‌وگوهای خصوصی، مخالفت خود را با ممنوعیت آموزش دختران ابراز کرده‌اند.

او از همه‌ی شهروندان افغانستان و حامیان حقوق زنان خواسته است که برای بازگشایی مکاتب و دانشگاه‌ها در آغاز سال نو افغانستان، در ۲۱ مارچ، تلاش کنند.

این اظهارات از زلمی خلیل‌زاد در حالی مطرح می‌شود که طالبان همچنان محدودیت‌های سخت‌گیرانه‌ای بر آموزش دختران اعمال می‌کنند.

با این حال، اظهارات اخیر و تأیید حقوق زنان از سوی علمای اسلامی و برخی مقامات طالبان می‌تواند فشارهای داخلی و بین‌المللی را برای تغییر این سیاست‌ها افزایش دهد.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • درباره رخشانه
  • هیات امناء
  • اصول و خطوط کاری
  • تماس با ما
FR Fundraising Badge HR

Registered Charity No 1208006 and Registered Company No 14120163 - Registered in England & Wales - Registered office address: 1 The Sanctuary, London SW1P 3JT

Copyright © 2024 Rukhshana

پشتو English
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری