رسانه رخشانه
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری
English
پشتو
حمایت
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
رسانه رخشانه
حمایت

تشدید سرکوب، بحران بشردوستانه و محدودیت‌ها علیه زنان جان میلیون‌ها نفر را تهدید می‌کند

۱۹ اسد ۱۴۰۲
تشدید سرکوب، بحران بشردوستانه و محدودیت‌ها علیه زنان جان میلیون‌ها نفر را تهدید می‌کند

عکس: رسانه رخشانه

دیده‌بان حقوق بشر در گزارش تازه‌ای می‌گوید که تشدید سرکوب پس از گذشت 2 سال از تسلط طالبان، بحران بشردوستانه و محدودیت‌های شدید علیه زنان، جان میلیون‌ها نفر را تهدید می‌کند.

رخشانه: دیده‌بان حقوق بشر امروز(پنج‌شنبه، 19 اسد) در گزارش تازه‌ای اعلام کرده است که از زمان تسلط طالبان بر افغانستان در 15 آگست 2021، محدودیت‌ها بر حقوق زنان، دختران و رسانه‌ها تشدید یافته‌ است.

این نهاد بار دیگر یادآور شده است که طالبان در دو سال گذشته، زنان و دختران را از حق تحصیل، کار، سفر و حضور در اجتماع محروم کرده‌اند.

این نهاد افزوده است که طالبان سانسور گسترده‌ای بر رسانه‌ها و دست‌رسی به اطلاعات اعمال کرده‌اند و بر بازداشت روزنامه‌نگاران و منتقدان خود ادامه داده‌اند.

بر اساس گزارش، بیش از 28 میلیون نفر در افغانستان در معرض ناامنی شدید غذایی قرار دارند که این وضعیت به یکی از بدترین بحران‌های بشردوستانه در جهان تبدیل شده است.

این مطالب هم توصیه می‌شود:

سازمان جهانی صحت از ثبت دو مورد جدید پولیو در افغانستان خبر داد

کوچی‌های مسلح سه مرد را در پنجاب بامیان لت‌وکوب و بالای زنان و کودکان تیراندازی کردند

گزارش گفته است که چهار میلیون نفر از جمله، 3.2 میلیون کودک زیر 5 سال در افغانستان دچار سوءتغذیه‌ی حاد هستند.

فرشته عباسی، پژوهشگر افغانستان در دیده‌بان حقوق بشر در این گزارش گفته است: «مردم افغانستان در یک کابوس بشردوستانه و حقوق بشری تحت حاکمیت طالبان زندگی می‌کنند.

او افزوده است: «رهبری طالبان باید فوراً قوانین و سیاست‌های توهین‌آمیز خود را متوقف کرده و جامعه‌ی بین‌المللی باید آن‌‌ها را در قبال بحران‌های کنونی مسوول بداند.»

عباسی گفته است که علاوه‌بر دهه‌ها جنگ، رویدادهای آب‌و‌هوایی شدید و بی‌کاری گسترده، وضع محدودیت‌های شدید بر حقوق زنان و دختران توسط طالبان از دلایل اصلی ناامنی غذایی بوده است.

او گفته که در 24 دسامبر 2022، طالبان با ممنوعیت کار زنان، به شدت به معیشت آن‌ها آسیب وارد کرده و این بحران به گونه‌ی شدید به زنان و دخترانی آسیب رسانده است که در حال حاضر برای دست‌رسی به غذا، مراقبت‌های بهداشتی و مسکن مشکل بیش‌تری دارند.

عباسی افزوده است: «سیاست‌های زن‌ستیزانه‌ی طالبان نشان‌دهنده‌ی بی‌توجهی کامل به حقوق اولیه‌ی آن‌ها است. سیاست‌ها و محدودیت‌های آن‌ها نه تنها به زنان افغانستانی که فعال و مدافع حقوق هستند، بلکه به زنان عادی که به دنبال یک زندگی عادی هستند نیز آسیب می‌زند.»

عباسی در ادامه گفته است که واکنش طالبان به بحران عظیم بشردوستانه‌ی افغانستان، سرکوب بیش‌تر حقوق زنان بوده است.

او افزوده، دولت‌هایی که با طالبان در ارتباط هستند، باید آن‌ها را تحت فشار قرار دهند تا فوراً مسیر خود را تغییر دهند و تمام حقوق اساسی مردم افغانستان را رعایت کرده و در عین حال به مردم افغانستان کمک کنند.

دیده‌بان حقوق بشر گفته است که محدودیت‌های شدید طالبان بر رسانه‌های محلی، از جمله مسدود کردن پخش رسانه‌های بین‌المللی، دست‌رسی به اطلاعات را در افغانستان با مشکل مواجه کرده است.

این نهاد گفته است که هیچ‌کس در داخل افغانستان نمی‌تواند اطلاعات مهم را بدون ترس از بازداشت خودسرانه و زندانی شدن گزارش دهد.

در بخش دیگری از گزارش آمده که نیروهای طالبان، افسران نظامی حکومت پیشین و اعضا یا حامیان گروه‌های مقاومت مسلحانه را بازداشت و شکنجه کرده و اعدام‌های خودسرانه را انجام داده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • درباره رخشانه
  • هیات امناء
  • اصول و خطوط کاری
  • تماس با ما
FR Fundraising Badge HR

Registered Charity No 1208006 and Registered Company No 14120163 - Registered in England & Wales - Registered office address: 1 The Sanctuary, London SW1P 3JT

Copyright © 2024 Rukhshana

پشتو English
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری