رسانه رخشانه
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری
English
پشتو
حمایت
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
رسانه رخشانه
حمایت

روز جهانی دختر؛ سازمان ملل از ادامه بسته ماندن مکاتب دخترانه ابراز نگرانی کرد

۱۹ میزان ۱۴۰۱
مکاتب دولتی و خصوصی به‌روی دختران دوره‌های متوسط و لیسه مسدود می‌ماند

همزمان با فرا رسیدن روز «جهانی دختر»، آنتونیو گوتریش، سرمنشی سازمان ملل متحد از ادامه محرومیت دختران افغانستان از آموزش، ابراز نگرانی کرده‌ است.

رخشانه: سرمنشی سازمان ملل متحد، امروز (سه‌شنبه، ۱۹ میزان) در رشته توییتی گفته است که او از ادامه محرومیت دختران آموزش در افغانستان بسیار نگران است.

گوتریش در ادامه گفته که افغانستان به شدت به انرژی و مشارکت زنان و دختران در تمامی عرصه‌ها نیاز دارد و محرومیت زنان و دختران از کار و تحصیل به این کشور آسیب‌های جدی در پی‌ خواهد داشت.

آقای گوتریش افزوده که به مناسبت روز جهانی دختر، بار دیگر از طالبان می‌خواهد که اجازه دهند دختران به مکتب بروند.

پیش از این نیز، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در توییتی به همین مناسبت گفته بود که زنان و دختران افغانستان با توجه به مهارت‌هایی که دارند می‌توانند در جامعه تغییر ایجاد کنند.

این مطالب هم توصیه می‌شود:

گوترش: خبرنگاران در سراسر جهان در مسیر جست‌وجوی حقیقت جان خود را از دست می‌دهند

سازمان ملل: از هر ده زن در افغانستان هشت تن از آموزش و اشتغال محروم هستند

علاوه بر این، سازمان حفاظت از کودکان با ابراز نگرانی از وضعیت دختران و زنان گفته که بحران اقتصادی و خشکسالی باعث ازدواج اجباری و زودهنگام دختران در افغانستان شده و آنان را از کودکی و تحصیل محروم کرده است.

این سازمان نوشته است که بر اساس نظرسنجی انجام شده، از هر 20 دختر، 1 دختر خلاف میل خود برای کمک مالی به خانواده‌اش ازدواج کرده است.

همچنان این نهاد روز گذشته در گزارشی در مورد وضعیت کودکان افغانستان نوشته است که از هر چهار دختر، یک دختر به فشار روانی شدید دچار است.

گزارش گفته است که دختران از آموزش، معاشرت و رفتن به پارک‌ها و مغازه‌ها محروم شده‌اند. همچنان، بحران اقتصادی برخی از دختران را مجبور به ازدواج زودهنگام کرده است.

علاوه بر این، دیدبان حقوق بشر نیز از فشار روانی بر کودکان به ویژه دختران در افغانستان هشدار داده و می‌گوید که از هر چهار نفر تنها یک نفر درمان مورد نیاز فوری خود را دریافت می‌کند و بسیاری از آنان ممکن است بهبود نیافته و با عواقب طولانی مدت روبه‌رو شوند.

این درحالی است که طالبان پس از قدرت‌گیری دوباره در افغانستان، مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم را مسدود کرده و بر آزادی فردی و اجتماعی آنان محدودیت‌های گسترده‌ای وضع کرده‌است.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • درباره رخشانه
  • هیات امناء
  • اصول و خطوط کاری
  • تماس با ما
FR Fundraising Badge HR

Registered Charity No 1208006 and Registered Company No 14120163 - Registered in England & Wales - Registered office address: 1 The Sanctuary, London SW1P 3JT

Copyright © 2024 Rukhshana

پشتو English
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری