صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در افغانستان اعلام کرده است که با آغاز سال تعلیمی جدید، تقریبا ۴صد هزار دختر دیگر از حق آموزش محروم شدهاند و تعداد آنها به ۲.۲ میلیون نفر رسیده است.
رخشانه: يونيسف امروز (شنبه، ۲ حوت) در اعلامیهای گفته که با آغاز سال تعلیمی جدید در افغانستان، سه سال میشود که دختران بالاتر از صنف ششم از آموزش محروم هستند.
کاترین راسل، مدیر اجرایی یونیسف، گفته است که این محدودیت همچنان به آیندهی میلیون ها دختر در افغانستان آسیب میرساند.
او افزوده است اگر این ممنوعیت تا سال ۲۰۳۰ میلادی ادامه یابد، بیش از چهار میلیون دختر از حق تحصیل فراتر از دوره ابتدایی محروم خواهند شد که پیامدهای آن برای دختران و برای افغانستان فاجعهبار است.
مدیر اجرایی یونیسف از پیامدهای محدودیت آموزشی علیه دختران در افغانستان هشدار داده و گفته که این محدودیت بر سیستم صحی، اقتصاد و آینده این کشور تاثیر منفی بر جای میگذارد.
او افزوده: «با توجه به اینکه دختران کمتری از آموزش برخوردار میشوند، تعداد بیشتری به خطر کودکهمسری مواجه هستند که پیامدهای منفی بر رفاه و سلامت آنها خواهد داشت.»
راسل همچنین افزوده است که محدویتهای آموزشی علاوه بر اینکه افغانستان را با کمبود کارکنان صحی زن روبرو میسازد، زندگی آنها را نیز به خطر میاندازد.
او گفته: «با تعداد کم قابله و داکتران زن [در افغانستان]، دختران و زنان، درمان و حمایت صحی مورد نیازشان را دریافت نخواهند کرد. ما ۱۶۰۰ مرگ مادر و بیش از ۳۵۰۰ مرگ نوزاد را تخمین میزنیم. اینها فقط اعداد نیستند، بلکه نشاندهندهی زندگیهای از دسترفته و خانوادههای متلاشی شده هستند.»
مدیر اجرایی یونیسف در افغانستان خواستار بازگشایی مکاتب بهروی دختران بالاتر از صنف ششم شده و گفته اکنون باید به همه دختران اجازه داده شود که به مکتب بازگردند.
او گفته: «اگر دختران جوان، توانا و باهوش همچنان از تحصیل محروم شوند، پیامدهای آن برای نسلها ادامه خواهد داشت. افغانستان نمیتواند نیمی از جمعیت خود را نادیده بگیرد.»
یونیسف متعهد به حمایت از آموزش دختران در افغانستان شده و گفته که علیرغم محدویتها، این نهاد دسترسی به آموزش را برای چهارصد و ۴۵هزار کودک از طریق آموزش مبتنی بر جامعه که ۶۴ درصد آنها دختران هستند، فراهم کرده است.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد گفته که آموزش فقط یک حق اساسی نیست، بلکه راهی برای [داشتن] یک جامعه سالمتر، باثباتتر و مرفهتر است.
ریچارد بنت، گزارشگر ویژهی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان نیز امروز گفت که دختران افغانستان هنوز بهدلیل سرکوب و آزار جنسیتی از سوی طالبان از دسترسی به آموزش محروم هستند.
او گفته بود که دسترسی برابر به آموزش جامع و با کیفیت بهتر که احترام به حقوق بشر را آموزش میدهد، اهمیت دارد.
وزارت معارف گروه طالبان مراسم آغاز سال تعلیمی ۱۴۰۴ و نواختن زنگ مکتب را روز پنجشنبه (۳٠ حوت) بدون گشایش مکاتب به روی دختران بالاتر از صنف ششم، آغاز کرد.
مقامهای طالبان در مراسم سال جدید تعلیمی هیچ اشارهای به بازگشایی مکاتب بهروی دختران بالاتر از صنف ششم نکردند.
گروه طالبان پس از بازگشت دوباره به قدرت، مکاتب را به روی دختران بالاتر از صنف ششم بستهاند.