رسانه رخشانه
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری
English
پشتو
حمایت
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
رسانه رخشانه
حمایت

با گذشت هر روز اعمال خشونت‌بار طالبان علیه زنان تشدید می‌شود

۷ دلو ۱۴۰۲
با گذشت هر روز اعمال خشونت‌بار طالبان علیه زنان تشدید می‌شود

تصویری از جریان بازداشت دختران توسط طالبان در غرب کابل؛ منبع: رسانه‌های اجتماعی

نهاد حقوق بشری موسوم به«کنشگران حقوق بشر افغانستان» می‌گوید که با گذشت هر روز، اعمال خشونت‌بار طالبان علیه زنان و دختران افغانستان تشدید می‌شود.

رخشانه: این نهاد امروز(شنبه، ۷ دلو) در بیانیه‌ای در واکنش به بازداشت‌های خودسرانه‌ی دختران به بهانه‌ی حجاب توسط طالبان، گفته است که شرارت این گروه با محروم کردن زنان و دختران از حق آموزش، کار، مشارکت سیاسی و گشت‌وگذار آزادانه آغاز شد و اکنون به بازداشت‌های خودسرانه، اختطاف، شکنجه و آزار و اذیت جسمی و جنسی آنان رسیده است.

این نهاد حقوق بشری گفته است، زنان دختران و افراد متعلق به برخی از گروه‌های قومی و مذهبی، به گونه‌ی«هدف‌مند» آماج رفتارهای تبعیض‌آمیز گروه طالبان قرار گرفته‌اند.

در بیانیه‌ی این نهاد آمده است که طی چند هفته‌ی اخیر، گروه طالبان شمار زیادی از زنان و دختران را به بهانه‌ی«بدحجابی» از ساحات هزاره‌نشین و تاجیک‌نشین شهر کابل و ولایت‌هایی مثل دایکندی، پنجشیر، غزنی و بلخ بازداشت کرده و با خود برده‌اند.

بیانیه گفته است، گروه طالبان از آغاز تسلط دوباره‌ی خود بر افغانستان تاکنون به گونه‌ی سیستماتیک و هدف‌مند، حقوق بشری شهروندان افغانستان را نقض و تمام آزادی‌های سیاسی، مدنی و شخصی مردم را به شدت محدود و یا کاملا سلب کرده‌اند.

این مطالب هم توصیه می‌شود:

زنان معترض: اجباری کردن برقع بی‌رحمانه‌ترین نوع تحقیر اجتماعی و محدودسازی حقوق اساسی زنان به شمار می‌رود

 طالبان در هرات یک داکتر زن را برای ساعاتی بازداشت و سپس آزاد کردند

بیانیه گفته است که سیاست‌ها و اقدامات غیرانسانی و خشن این گروه، افغانستان را گرفتار یک فاجعه‌ی بشری تمام عیار و بی‌سابقه‌ کرده است.

بیانیه گفته است که محدودیت‌ها و اقدامات طالبان علیه زنان و دختران، مصداق روشن«ستم مبتنی بر جنسیت، جنایت علیه بشریت و آپارتاید جنسیتی» است و هیچ‌گونه مبنای شرعی و دینی نداشته و به هیچ عنوان قابل توجیه نیست.

بیانیه گفته است که سران و مقام‌های گروه طالبان به عنوان مرتکبان این اعمال مجرمانه باید تحت پیگرد دادگاه کیفری بین‌المللی قرار بگیرند.

بیانیه از علما، بزرگان قومی و افراد بانفوذ خواسته است تا اعمال غیر انسانی طالبان مبنی بر هتک حرمت و کرامت انسانی زنان و دختران افغانستان را که خلاف آموزه‌های دینی و فرهنگ و عنعنات پسندیده‌ی جامعه‌ی افغانستان است، تقبیح کرده و از نهادینه شدن این رویه‌ی ضد انسانی از هر طریق ممکن جلوگیری کنند.

این نهاد در بیانیه‌ی خود از نهادهای حقوق بشری بین‌المللی به‌شمول سازمان ملل متحد از جمله یوناما و گزارشگر ویژه‌ی این سازمان خواسته تا این جرایم ضد بشری را به صورت همه‌جانبه تحقیق، مستندسازی و گزارش‌دهی کنند.

بیانیه از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته است تا به پرونده‌های مربوط به جنایات ضدبشری از جمله، جنایات مبتنی بر جنسیت و قومیت توسط طالبان رسیدگی و به محکمه‌ی جزایی بین‌المللی ارجاع دهند.

بیانیه در ادامه از سرمنشی سازمان ملل متحد خواسته است که در تمامی گفتگوها در مورد آینده‌ی افغانستان از جمله در نشست‌های روزهای ۱۸ و ۱۹‌ فبروری در دوحه، نمایندگان زنان و گروه‌های قومی و اقشار مدنی و سیاسی کشور را دعوت کند.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • درباره رخشانه
  • هیات امناء
  • اصول و خطوط کاری
  • تماس با ما
FR Fundraising Badge HR

Registered Charity No 1208006 and Registered Company No 14120163 - Registered in England & Wales - Registered office address: 1 The Sanctuary, London SW1P 3JT

Copyright © 2024 Rukhshana

پشتو English
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری