رسانه رخشانه
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری
English
پشتو
حمایت
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
رسانه رخشانه
حمایت

زنان در تخار یک مکتب مخفی برای آموزش دختران ایجاد کردند

۱۹ قوس ۱۴۰۲
زنان در تخار یک مکتب مخفی برای آموزش دختران ایجاد کردند

عکس: ارسالی به رسانه‌ی رخشانه

شماری از زنان و دختران در ولایت تخار در اقدام تازه‌ای، یک مکتب مخفی خانگی را برای آموزش دختران محروم از مکتب ایجاد کرده‌اند.

رخشانه: پریسا مبارز، یکی از بنیان‌گذاران این مکتب مخفی امروز(یک‌شنبه، ۱۹ قوس) به رسانه‌ی رخشانه می‌گوید که این مکتب تحت نام مکتب«هوشمند» حدود سه ماه قبل توسط چند تن از زنان و دختران ایجاد شده است.

خانم مبارز می‌گوید که هدف از ایجاد این مکتب مخفی، فراهم کردن زمینه‌ی آموزش و ایجاد یک روزنه‌ی امید برای دختران محروم از آموزش در این ولایت است.

مبارز می‌گوید که دو سال از حاکمیت گروه طالبان می‌گذرد و در این دو سال، تمامی دختران در سراسر کشور از آموزش و تحصیل محروم شدند؛ ایجاد مکتب مخفی «هوشمند» گام دیگری در مسیر مبارزات عدالت‌خواهانه‌ی آن‌ها برای حقوق زنان و دختران است.

زینت احمدی، یکی دیگر از بنیان‌گذاران این مکتب مخفی نیز می‌گوید که طی مدت سه ماه فعالیت، ۳۵ دانش‌آموز دختر را جذب کرده‌اند.

این مطالب هم توصیه می‌شود:

کارشناسان سازمان ملل: قانون جدید طالبان به زنان و دختران آسیب وارد می‌کند

«تعهد گرفتند از خانه خارج نشوم»؛ روایت غنچه‌گل کریمی، ملکه‌ی زنبورداری افغانستان از دردسرهای طالبان

او می‌گوید که در کنار سایر محدودیت‌ها برای این مکتب، نبود امنیت و جای مناسب از بزرگ‌ترین چالش‌ها بر سر راه آن‌ها است که به همین دلیل نمی‌توانند دانش‌آموزان بیش‌تری جذب کنند.

او می‌گوید که این مکتب مخفی در حال حاضر سه صنف درسی دارد و در مجموع ۳۵ دانش‌آموز در آن مصروف یادگیری هستند.

خانم احمدی می‌گوید که در این مکتب، مضامین نصاب تعلیمی بالاتر از صنف ششم تدریس می‌شود؛ اما به دلیل مشکلات امنیتی که بر سر راه آن‌ها وجود دارد، نمی‌توانند دانش‌آموزان و آموزگاران بیش‌تری را جذب کنند.

احمدی می‌گوید که هر چند زمینه‌ی فعالیت در قالب مکتب بسیار محدود است؛ اما با این کار کوچک تلاش می‌کنیم که حداقل به تعداد کمی از دختران کمک کنیم تا بتوانند به آموزش و یادگیری ادامه بدهند.

ثریا حساس، یکی دیگر از آموزگاران این مکتب مخفی به رسانه‌ی رخشانه می‌گوید، خوشحال است که به‌عنوان یک آموزگار در این مکتب مخفی فعالیت می‌کند.

خانم حساس می‌گوید که هدف اصلی ما از ایجاد این مکتب خانگی، ارتقای سطح دانش دختران محروم از مکتب است و نیز می‌خواهیم با این کار به آن‌ها کمک کنیم تا فشارهای روحی و روانی که از اثر محرومیت از آموزش بر آن‌ها وارد شده است، کاهش پیدا کند.

او از نهادهای فعال در عرصه‌ی آموزش و پرورش می‌خواهد که آن‌ها را حمایت کنند تا این روند را گسترش دهند.

این در حالی است که طالبان پس از تسلط بر افغانستان، در اولین اقدام زن‌ستیزانه‌ی خود دختران بالاتر از صنف ششم را از رفتن به مکتب منع کردند.

هر چند این اقدام طالبان واکنش‌ها و اعتراضات گسترده‌ای به همراه داشت؛ اما این گروه تاکنون هیچ تمایلی به بازگشایی مکاتب دخترانه از خود نشان نداده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • درباره رخشانه
  • هیات امناء
  • اصول و خطوط کاری
  • تماس با ما
FR Fundraising Badge HR

Registered Charity No 1208006 and Registered Company No 14120163 - Registered in England & Wales - Registered office address: 1 The Sanctuary, London SW1P 3JT

Copyright © 2024 Rukhshana

پشتو English
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری